Emniyet'ten Baykal'a suikast açıklaması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2010 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Deniz Baykal'a suikast yapılacağına dair ihbarla ilgili polisin çalışmalarında geç kaldığı yönünde iddiaları yaptığı yazılı açıklamayla yalanladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında SnDeniz Baykal'a suikast yapılacağına dair ihbarla ilgili polisin çalışmalarında geç kaldığı yönünde haberler yer almıştır. Bu konuda kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapmak zorunlu görülmüştür. Söz konusu ihbar 15.04.2010 tarihinde saat 20.59 da Emniyet Müdürlüğümüz Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü mail ihbar hattına gönderilmiştir. İhbarla ilgili olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü derhal bilgilendirilmiş, alınan güvenlik tedbirlerinin artırılması sağlanmış, aynı tarihte Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından yakın koruma görevlileri ve parti yetkileri bilgilendirilmiştir" denildi.

İhbarın detaylı bir şekilde incelendiğine dikkat çekilen açıklamada, "İstanbul C.Başsavcılığı'nın Emniyet Müdürlüğü'müze hitaben 21.06.2005 tarihli yazılı talimatlarında gelen ihbarlarla ilgili derhal araştırma yapılması, soruşturma yapılmasını gerektirecek delil ve emarelere ulaşılması halinde Cumhuriyet Savcılığına iletilerek soruşturma safhasına geçilmesi gerektiği, ihbarın gerçekliği yönünde tespit yapmadan ihbara konu şahıslarla ilgili olarak soruşturma açılmasının mağduriyetlere neden olduğu bildirilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, yasal prosedüre uygun şekilde konuya hassasiyetle yaklaşıldığı ifade edilerek, şöyle denildi;

"Bu ihbarın araştırılması sürecinde de görevlilerimiz tamamıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bahse konu prensip talimatına ve yasal prosedüre uygun olarak çalışma yapmaktadırlar. Bahse konu ihbar ile ilgili olarak ilk aşamada ihbara konu olan 12 şahısla ilgili adres ve kimlik tespiti, suç kayıtlarının olup olmadığı yönünde çalışma yapılmıştır. Aynı zamanda tüm arşiv kayıtları taranarak teröre müzahir bir durumlarının olup olmadığı araştırılmıştır. Yapılan araştırmalarda teröre müzahir bir durumlarının olmadığı, geçmişte organize suç faaliyetlerine karıştıkları anlaşılmıştır. Elde edilen bulgulardan hareketle ihbara konu durumun söz konusu şahıslarca gerçekleştirilme imkanının olup olmadığı yönünde istihbari çalışmalar yürütülmüştür."

İhbarın bir internet kafeden yapıldığı belirtilerek, bu süreçte ihbarcının tespiti amacıyla da araştırmalar yapıldığı, ancak ihbarın bir internet kafeden yapıldığının belirlendiği, internet kafenin kamera kayıt sisteminin arızalı olması sebebiyle de ilk planda ihbarcının görüntülerine ulaşılamadığı bildirildi. Bu nedenle ihbarcının belirlenmesine yönelik daha ayrıntılı bir çalışma sürecine girildiğini belirtildiği açıklamada, "Emniyet Müdürlüğümüze yapılan geçmiş dönemdeki tüm ihbar kayıtları taranarak ihbarcının aynı isimle yaptığı başkaca ihbarlar belirlenmiş, ihbarcının tespitine yönelik araştırmalar derinleştirilmiştir" denildi.

Henüz gözaltının bulunmadığının ifade edildiği açıklamada, "06.05.2010 tarihinde de ele geçirilen bulguların tamamı Şişli Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirilerek, Savcı'nın talimatları doğrultusunda hareket edilmiştir. Adli mercilerce bu konuda henüz verilmiş bir gözaltı talimatı veya arama ve tedbir kararı bulunmamaktadır. Soruşturma halen Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülmektedir. Önümüzdeki süreçte soruşturmanın tamamlanmasına müteakip kamuoyumuz bilgilendirilecektir" ifadelerine yer verildi.

ADNAN SULAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber