Ağrı'da sel: Hafta sonuna kadar okullar tatil - Video

Haber Giriş : 12 Mayıs 2010 13:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

AĞRI'DA HAFTA SONUNA KADAR OKULLAR TATİL

AĞRI - Ağrı Vali Vekili Murat Güven, kent merkezindeki okullara 3 gün süreyle ara verildiğini söyledi.

Vali Vekili Güven, afet sırasında evleri zarar gören vatandaşların yatılı okul ve diğer okullarda barınacağını belirterek, ''Son kriz toplantımızda, Ağrı'da eğitime hafta sonuna kadar ara verildi'' dedi.

Kızılay ekiplerinin çadır-kent kurulması için uygun arazi arama çalışması başlattığını anlatan Vali Vekili Güven, şu ana kadar kent merkezinde sadece 1 köprünün yıkıldığı bilgisini aldıklarını kaydetti.

Öte yandan dün Doğubayazıt ilçesine bağlı Esnemez köyünde sağanak yağış nedeniyle bir evin çökmesi sonucu 13 yaşındaki Gamze Gündüz'ün yaşamını yitirdiğini hatırlatan Vali Vekili Murat Güven, gece saatlerinde etkili olan ve Ağrı'da afete yol açan sağanak yağışta herhangi bir can kaybının olmadığını vurguladı.

Murat Nehri'nin taşması sonucu Ağrı-Van kara yolunun ulaşıma kapandığını bildiren Vali Vekili Güven, Özel İdare, Karayolları, Belediye ve DSİ ekiplerinin, kent merkezinde acil müdahalelerde bulunduğunu ifade etti.



Kent merkezinden geçen Taşlıçay Deresi ile Murat Nehri'nin taşması sonucu Fırat, 100. Yıl ve Gazi mahallelerinde dere yataklarına kurulu çok sayıda ev ve iş yeri, su altında kaldı.

Mahsur kalan vatandaşlar, belediye, kara yolları, il özel idaresi, DSİ ve özel firmalara ait iş makineleriyle evlerden çıkartıldı.

Belediye Başkanı Hasan Arslan, geçen hafta yaşanan sel felaketinden daha büyük bir felaketle karşı karşıya olduklarını belirterek, kent merkezindeki çok sayıda evde ciddi hasar oluştuğunu, alt yapının kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Evlerinde mahsur kalan vatandaşların iş makinelerinin yardımıyla kurtarıldığını vurgulayan Arslan, çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Bu arada, Erzurum Caddesinden geçen Taşlıçay Deresi üzerindeki köprünün bir kısmının çökmesi nedeniyle Fırat Mahallesi ile kent merkezi arasında ulaşım sağlanamadığı belirtildi.

Yağışın, kent merkezinin yanı sıra ilçe ve köylerde de etkili olduğu bildirildi

AA - DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber