657 tasarısı neden bu kadar geciktiriliyor?

Aylardır, 657 sayılı Kanunda 40 maddelik bir değişiklik olacağı, yine aylardır da uzman maaşlarının eşitlenmesi için bir çalışma yapıldığı konuşulmaktadır. Üstelik bu konuya ilişkin açıklamalar bizzat bakanlarca yapılmıştır. Ancak kamu personel sisteminin içinde bulunduğu durum, çalışmaların nihayete erdirilmesine imkan vermemektedir. Her geçen gün ise, yeni bir baskı grubunun, tasarıya müdahelesine imkan tanımaktadır. Bu nedenle, tasarı çalışmaları artık bir sonuca ulaştırılmalıdır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Mayıs 2010 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk açıklama 2009 yılı ekim ayında yapılmıştı. Bakan Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada uzman maaşlarının eşitleneceğini belirtmişti.

Daha sonraki aylarda, çalışmanın Başbakanlıktan Devlet Personel Başkanlığına geçtiği ve 40 maddelik önemli bir reform paketine dönüştürüldüğü bilgisi medyada yer aldı.

Bundan sonra ise çalışmaya, Maliye Bakanlığının dahil olduğu ve Maliye Bakanlığının kendi iç birimlerinde dağınık bir şekilde bulunan uzmanlık birimlerinin tek çatı altında toplanmasına karşı olduğu görüşü, kamuyona yansıdı.

Son aşamada ise özellikle genel politika tespiti gibi ihtisas mesleklerinde görev yapan bazı uzman derneklerinin itirazları söylenti olarak dolaşmaya başladı.

Bugün gelmiş olduğumuz nokta itibariyle, 8 ayı aşkın bir zamandır bitirilemeyen bir 657 değişikliği ile karşı karşıyayız.

Medyaya yansıdığı kadarıyla, bu reform tasarısının içinde, üst düzey yöneticilere üst kurullarda olduğu gibi görev süresi getirilmesi, sicil, ve il dışına çıkış izninin kaldırılması, yıllık iznin iş gününe göre verilmesi, gibi önemli ayrıntılar da bulunmaktadır.

memurlar.net olarak, aylardır konuşulmakta olan değişiklik çalışmalarının artık nihayete erdirilmesinin gerektiğini düşünüyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber