Ağrı'ya giriş ve çıkışlar durduruldu - Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2010 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ağrı'ya giriş ve çıkışlar durduruldu

Ağrı'da meydana gelen sel felaketinin ardından, şehre giriş ve çıkışlar geçici olarak durduruldu.

Ağrı'ya gelen ve Ağrı'dan diğer illere gidecek olan kamyon ve yolcu otobüsleri şehir girişinde bekletilirken, yolcular yaşadıklarına anlam veremedi. Sürücüler, Ağrı-Van ve Ağrı-Erzurum karayollarının trafiğe açılmasını beklerken, sabah saatlerinden beri mağdur olduklarını belirten Celal Keklik adlı vatandaş, "Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Beklemekten başka çaremiz yok" dedi.


Çiçek ve Akdağ, sel felaketini görmek üzere Ağrı'ya hareket etti

Devlet Bakanı ve Başkakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ağrı'da meydana gelen sel felaketini yerinde incelemek üzere Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Erzurum'a geldi. Bakanlar buradan karayoluyla Ağrı'ya geçecek.



Ağrı'da dün gece etkili olan sağanak yağış sonucu meydana gelen sel felaketini yerinde incelemek üzere Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakanlık'a ait özel Ata uçağıyla Erzurum'a geldi. Bakanlar ve beraberindeki Ağrı milletvekilleri buradan karayoluyla Ağrı'ya hareket etti.

Sel baskınları ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kendisinde detaylı bir bilgi olmadığını ifade ederek, "Gidip ilk incelemeleri yapacağız. Sel baskınlarından sonra genelde ben de o bölgelere geçiyorum. Çünkü özellikle şehir şebeke suları ve vatandaşların kullandığı diğer sulardaki hijyenle ilgili meseleyi yakından takibe alıyoruz. Ankara'da bu konuyla ilgili 3 halk sağlığı uzmanı bugün Ağrı'ya intikal etmiş olacak. Bu arkadaşlarımız Sağlık Bakanlığı'nın acil afetlerde kullandığı uçakla Erzurum'a intikal edecek. Bu şekilde çalışmalarımız devam edecek. Devletimiz Ağrılı kardeşlerimizin yanında olacaktır. Bu doğrultuda Başbakanlık da bir yardım gönderdi." diye konuştu.

Bakan Cemil Çiçek ise olay yerine gidip gördükten sonra daha sağlıklı bir açıklama yapacağını söyledi.

Bu arada Bakan Çiçek makam aracıyla Ağrı'ya hareket ederken, Bakan Akdağ ise sivil plakalı bir cipe bindi.

Hükümet sel mağdurları için 1 milyon lira gönderdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı'da meydana gelen sel felaketiyle ilgili olarak Vali Mehmet Çetin'den bilgi aldı. Erdoğan, selin yol açtığı zararın karşılanması için Ağrı Valiliği emrine 1 milyon TL gönderilmesini de istedi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de Başbakanlık'a ait bir uçakla bugün Ağrı'ya gidecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber