Baykal'ın aklındaki isim Kılıçdaroğlu

Haber Giriş : 12 Mayıs 2010 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'DE KILIÇDAROĞLU TARTIŞMA YARATTI

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, bugün Baykal'ı evinde ziyaret ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlarken Baykal'ın aklındaki genel başkan adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı. Ancak bu açıklama CHP'de gerginliğe neden oldu. Bir kaç saat sonra Özyürek Anadolu Ajansı'na ''Ben öyle demek istemedim'' açıklaması yaptı.Tartışma hızla büyüyor.

NTV yayınında konuşan CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek önemli açıklamalar yaptı.

İşte Özyürek'in açıklamasından satır başları:

Sayın Baykal ile kurultay sürecine ilişkin görüşmem oldu.

Sayın Baykal'ın genel başkanlık için aklındaki öne çıkan isim, herkesin konuştuğu Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Kendisi çok yetenekli bir arkadaşımız.

Ama partinin tümünü temsil edebilir mi, bunu test etmek gerekiyor.

Kemal Kılıçdaroğlu da benim meslektaşım çok sevdiğim ve saydığım bir arkadaşım. CHP'nin tümünü kucaklayacak bir isim gerekiyor.

Bu Sayın Kılıçdaroğlu da olabilir bir başkası da olabilir.

Sayın Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden çıkardığım benim yorumum şu, ?Herkes gel derse gelirim? diyor.

Ama önceliğimiz bu iğrenç komplonun ortaya çıkarılmasıdır.

'Ben öyle demek istemedim'

Özyürek, yukardaki ilk açıklamasından bir kaç saat sonra tepkiler üzerine Anadolu Ajansı'na yeni bir açıklama yapma gereği duydu. Özyürek, ?Ben bir aday açıklamasında bulunmadım. Kılıçdaroğlu'nun adının gündemde olduğunu söyledim ama bunun etrafında parti kamuoyunun, örgütlerinin birleşmesi gerektiğini, bir arayış olduğunu... Genel Başkanımız, samimiyetle bir aday etrafında örgütlerimiz tam olarak birleşirse bu noktada kendisinin de yardımcı olabileceğini söyledi. Bu isimlerden biri de Kemal Kılıçdaroğlu olabilir. Bu bizim görüşümüzdür, kamuoyunda da bunlar görüşülüyor. Yetenekli bir arkadaşımız ama parti tabanı, parti kamuoyu nasıl olur, kısa sürede sahiplenir mi, bunu bilemiyorum. Onu önümüzdeki günlerde göreceğimizi ifade ettim. Benim partinin sözcüsü olarak bir aday açıklamam, söz konusu değil ama sizin yazıp çizdiğiniz bir ismi ben de gündeme getirdim.? dedi.

Kılıçdaroğlu'nun, parti kamuoyunun değerlendirdiği isimlerden biri olduğunu, bunun yanında ?Sayın Baykal aday olmazsa ben de olurum? diyen isimler de bulunduğunu ifade eden Özyürek, ?Ben ortadaki isimleri telaffuz etmiş oldum, yoksa ne Sayın Baykal ne Parti adına bir aday telaffuzum söz konusu olmadı? diye konuştu.

Deniz Baykal ile yaptığı görüşmelerde adaylık konusunda kamuoyuna yansıyan bütün isimler üzerinde konuştuklarını ifade eden Özyürek, kendisinin yalnızca adı geçen adaylardan birinin de Kılıçdaroğlu olduğunu aktardığını söyledi.

'Baykal kimi önerirse destekleriz'

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Baykal'ın önerdiği adayı destekleyeceklerini söyledi. Tekin, ''Sayın Kılıçdaroğlu ya da bir başka arkadaşımız hakkında genel başkanımız hangi karar verirse arkasında oluruz.Tabanda bir sıkıntı olmaz. Bundan eminiz'' dedi.

Baykal'ı ziyaret edecek

Bu arada CHP Genel Başkanlığı için ismi geçen Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün Deniz Baykal'ı ziyaret etmesi bekleniyor.

Kılıçdaroğlu adı tartışma yarattı

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek'in, bir televizyon kanalının canlı yayınında Deniz Baykal'ın aklındaki ismin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söylemesine partisinden tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, ?Sayın Baykal böyle bir şey söylemedi. Yok, öyle bir şey. Sayın Baykal adaylık için kimseyi işaret etmedi. Sayın Baykal, ?Benim adayım Kılıçadaroğlu' demedi. O görüşmede ben de vardım. Baykal, ?Bakın kardeşim, ben istifa ettim. Kamuoyunda konuşulan adaylar var. Kemal'in de adından bahsediliyor. Bakın. İçinizden biri de olabilir' ifadesini kullandı? dedi.

Adaylara bakın

CHP Genel Başkanvekili Cevdet Selvi, Genel Sekreter Önder Sav, Genel Başkan Yardımcıları Yılmaz Ateş, Onur Öymen ve Parti Sözcüsü Mustafa Özyürek dün Baykal'ı evinde ziyaret etti. Edinilen bilgiye göre görüşmede Baykal, kurmaylarına şöyle dedi:

?Kamuoyunda konuşulan isimler var, Kemal'in de adından bahsediliyor, toparlayabilir mi, bir bakın. Bakın, siz içeriden, ben dışarıdan bakalım. İçinizden biri de olabilir. Başka isimler de olabilir. Benim bu konuda önyargım yok. Ben içtenlikte istifamı verdim. Katkı vermeye hazırım. Siz, bulun. Önemli olan partinin bütünlüğünün korunmasıdır. Parti politikalarında sapma olmamasıdır. Ben bu konuda dışarıdan yardımcı olurum.?

NTV - AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber