SES üyesi hemşireler Sağlık Bakanlığı'na siyah çelenk bıraktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2010 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent'te Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi bir grup hemşire, çalışma şartlarının iyileştirilmesi için Sağlık Bakanlığı'na yürüdü. Grup, bakanlık önüne siyah çelenk bıraktı.

SES üyesi yaklaşık 40 kişi, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde toplandı. 12 Mayıs Hemşireler Günü dolayısıyla hemşirelerin çalışma şartlarının iyileştirilmesini isteyen grup, hastaneden Sağlık Bakanlığı'na yürüdü. Hemşireler yürürken, "Hemşirelik ağır ve tehlikeli bir iştir" pankartı ve "Hemşirelere fiili hizmet süresi tanınsın", "Cinsiyetçi iş biçimine son" dövizleri taşıdı. Hastaneden yürüyüşe geçen gruba, Hacettepe Hastanesi'nden bir grup hemşire daha katıldı. Bakanlığa yürüyen grup üyeleri, yol boyunca, "Beyaz melek değil sağlık işçisiyiz" şeklinde slogan attı.

Bakanlık önünde grup adına yapılan açıklamada, hemşirelerin 12 Mayıs'a sorunları artarak girdiği, ancak hemşirelerin artık sorunlarını dile getirmekten çekinmeyeceği belirtildi. Hemşireliğin ağır ve tehlikeli işler kapsamına alınmasını isteyen grup, sağlık kuruluşlarında ücretsiz kreş açılmasını, sağlık çalışanlarına erken emeklilik hakkı verilmesini ve gece çalışmasının meslekte artan yıl sayısına oranla azaltılması talebinde bulundu.

SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun ise sağlık işçilerinin bugünü hemşireler günü olarak kutlamadığını söyledi. Yorgun, "Çünkü sağlık emekçileri sağlıkta dönüşümün mağduriyetini yaşıyor. Yaşam üreten sağlık emekçilerini hangi katsayıyla ölçecek, yaşamını veren hemşireyi hangi katsayı ile geri getireceksiniz" dedi.

Yorgun, bakanlık önüne bırakacakları siyah çelengin bir ifade etmemesi halinde 26 Mayıs'taki genel grevde seslerini daha fazla çıkaracaklarını belirtti.

Açıklamaların ardından grup üyeleri Sağlık Bakanlığı önüne siyah çelenk bıraktı. Eylem nedeniyle polis ekipleri bakanlık önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Bazı eylemciler ise yanlarında getirdiği ayran ve simitleri gruba dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber