Muğla'daki olaylar, bar önündeki laf atmadan çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2010 10:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

VALİ: İDEOLOJİK BOYUT KAZANDI

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ile olayların yaşandığı bölgede konuştu. "Hepimize geçmiş olsun. Bir öğrencimiz yaralı. Ona ve arkadaşlarına da geçmiş olsun diliyoruz" diyen Altıparmak, "Dün maalesef bir bar önünde laf atamadan çıkan olaylar ideolojik bir boyut kazandı.

ÖNLEM ALINMADI İDDİALARI

Emniyet'in gerekli önlemleri almadığı iddialarına da yanıt veren Vali, "Yürüyüşlere izin verilmesi söz konusu olamaz. İki gruptan da gözaltılar oldu; caydırmak için. İstenmeyen olaylar yaşandı. Bunu istemeyiz ama ne yazık ki gerçekleşti. Şu andan itibaren tekrarlanmaması için tedbirler alınıyor" şeklinde konuştu.

POLİS KURŞUNU İDDİASI

Hastanedeki öğrencinin polis kurşunuyla yaralandığı iddialarına da Vali Altıparmak, "İki şeyi ayırt etmek gerekir. Birincisi; öğrenci neresinden yaralanmış. Ağır darbe tabancadan değil. Kurşun sırtını sıyırmış geçmiş. Bunu mazur görmüyorum ama asıl darbe, bar önündeki darptan alınmış. Gözaltılar yaşandı ve sorgulamalar sürüyor. Olayların büyümemesi lazımdı ama provokasyon da var.

Diğer bir husus tabanca kime ait konusu. Teknik çalışmalar yapılıyor. Elde kapsül var ve bu polise ait bir tabancanın değil. Tespit yapılmaya çalışılıyor" şeklinde yanıt verdi.

Altıparmak son olarak, "Emniyet tüm imkanları seferber etmiş durumda ve canla başla çalııyor. İlçelerden ve komşu illerden takviye kuvvetler geldi. Şu an durum kontrol altında, sukunet var. Yeterli gücümüz mevcut ve herhangi bir olay beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber