Şimşek: Bütçe performansı oldukça iyi/video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2010 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçe performansının iyi olduğunu belirterek, "Hedeflerimizin ötesinde, ama biz yine de temkinliyiz" dedi.

Şimşek, Bütçe rakamlarına ilişkin, ilk 4 ayda bütçe performansının iyi olduğunu bildirdi. Bu konuda rehavete kapılmayacaklarını, disiplini kaybetmek gibi bir niyetlerinin olmadığının altını çizen Şimşek, şunları kaydetti:

"Faiz dışı harcamalar nisan ayında hemen hemen hiç artmadı. Ama ilk 4 aya da baktığınız zaman faiz dışı harcamalardaki artış enflasyon oranındaki artıştan daha düşük. Bu ne demek? Aslında harcamalar tamamen kontrol altında demek. Gelirler, aldığımız tedbirler sayesinde ve ekonomideki toparlanma sayesinde hızlı bir şekilde artıyor. Dolayısıyla bütçe performansı oldukça iyi, hedeflerimizin ötesinde ama biz yine temkinliyiz. Tabii ki bu yıl bütçe disiplinini oturtma konusunda geçen yıl yaşadığımız şok sonrası yılda hedeflerimizi tutturma konusunda çok iddialıyız, kararlıyız. Çünkü bu Türkiye için, faizlerin düşük düzeyde seyretmesi için çok önemli."



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber