81 ilin müftüsü Şanlıurfa'da buluştu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Mayıs 2010 23:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ömer PINAR- Hadi KURT/ŞANLIURFA,

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Şanlıurfa'da din hizmetlerinin değerlendirilmesi amacıyla 81 il müftüsünün katılımyla düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, ?Toplumdaki sosyal açmazların çözümünde din adamlarının rolü büyüktür. Toplumdaki bireylerin manevi ve ahlaki eğitiminden biz din adamları sorumluyuz? dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Şanlıurfa'da 81 il müftüsünün katılımıyla din hizmetlerinin değerlendirilmesi amacıyla 3 gün sürecek bir seminer düzenledi. 5 yıldızlı bir otelde yapılan seminerin açılışına, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Ak Parti Şanlıurfa milletvekilleri Yahya Akman ve Müfit Yetkin, 81 ilin müftüleri, bürokratlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Kuran-ı Kerim okunması ve sinevizyon gösterimi ile başlayan seminerin ilk konuşmasını yapan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Türkiye'ye zenginlik katmış Fuzuli ve Nabi'nin şehri Şanlıurfa'da Kürt, Türk ve Araplar'ın etnik yapı ötesinde Hz. İbrahim'in kardeşliği ve yakınlığı ile bir arada yaşadığını söyledi.

BARDAKOĞLU: SOSYAL AÇMAZIN ÇÖZÜMÜ DİN ADAMLARINDA

Vali Okutan'ın ardından kürsüye çıkan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ise il müftülerine teşkilat hakkında çeşitli bilgiler verdikten sonra, birlik ve beraberlik açısından camia olarak üzerlerine önemli görev düştüğünü vurguladı. Din hizmetlerinin sadece cami içindeki ibadet ile sınırlanmaması, topulumun da dini eğitiminin alması gerektiğini belirten Prfo. Dr. Bardakoğlu, şöyle devam etti:

?Toplumdaki sosyal açmazların çözümünde din adamlarının rolü büyüktür. Toplumdaki bireylerin manevi ve ahlaki eğitiminden biz din adamları sorumluyuz. Yine batıya modern değerlere kapalı olmadığımızı ve onların değerleri ile çatışmadığımızı, doğuya da İslami değerlerden kopmadığımızı anlatmak zorundayız.?

BAKAN ÇELİK: İSLAM SORUN ÜRETMEZ, ÇÖZER

Devlet Bakanı Faruk Çelik ise bireylerin maneviyatının yanı sıra toplumsal olgunlaşmada da dinin önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, tarihte kurulan Türk devletlerinde bunun net şekilde görülebileceğini vurguladı. Bakan Çelik, ?Bu millet esareti hiç kabul etmedi. Hep özgür yaşadı. Çünkü dinimiz bize her iki yaşamı da öğretti. İslam inancını yaşayan toplumlara esaret yakışmaz? dedi.

İslam dininin sorun üretmediğini aksine sorun çözdüğünü anlatan Bakan Çelik, daha sonra televizyonun etkisinden de bahsetti. Bakan Çelik şunları söyledi:

?Dün İstanbul'u fetheden komutanların bugünkü yaşıtlarına bakıldığı zaman çok karamsar bir tablo çiziliyor. En az aracın trafikte olduğu gün perşembe geceleridir. O gece bir film var. Kilis'te bir arkadaşım bana anlattı. Bana, Kilis'te camilerin perşembe akşamı sohbet havasında olmadığını söyledi. Çünkü perşembe yayında olan Kurtlar Vadisi dizini izlemeyi tercih eden cemaat sayısının fazla olması nedeniyle imam da onlara uyarak camiye gelmemeye başlamış. Neden ne? O gece Kurtlar Vadisi var. Dizide birçok oyuncu gençleri etkiliyor. İslam dini; sorun üreten bir din değildir, aksine çözüm üreten bir dindir.?

MÜFTÜLER 4 KOMİSYONA AYRILDI

Şanlıurfa'da 3 gün sürecek seminer kapsamında, il müftüleri 4 komisyona ayrıldı. Birinci komisyondaki müftüler, 2010 yılının Kuran yılı ilan edilmesi ve bu doğrultuda yapılan çalışmalarla ve Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini içeren çalışmalar yapacak. İkinci komisyon ise 2010 yaz dönemi Kuran kursları hazırlıklarını ele alacak. Seminer kapsamında üçüncü komisyon üyesi müftüler de 2010 Hac hazırlıkları ile kurban hizmetleri ve vekaletle kurban kesim usullerini tartışacak. Müftülerden oluşan 4. komisyon ise geçtiğimiz aylarda din görevlilerine yönelik yapılan seviye tespit sınavı ve mesleki bilgileri değerlendirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber