Eğitim Kurumları Müdür Yardımcılığı Seçme Sınavı

Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmelik hükümleri çerçevesinde eğitim kurumlarına müdür yardımcısı olarak atanacakların belirlenmesi amacıyla, 26 Mart 2005 tarihinde ?Eğitim Kurumları Müdür Yardımcılığı Seçme Sınavı? yapılacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyurunun tam metni için başlığa tıklayınız.

Haber Giriş : 23 Şubat 2005 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

Sayı :B.08.0.PGM.0.23.14.02/ 10315 22 ŞUBAT 2005
Konu : Eğitim Kurumları Müdür Yardımcılığı Seçme Sınavı

VALİLİĞİNE
(İl Millî Eğitim Müdürlüğü)

İlgi : Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.

İlgi Yönetmelik hükümleri çerçevesinde eğitim kurumlarına müdür yardımcısı olarak atanacakların belirlenmesi amacıyla, 26 Mart 2005 tarihinde ?Eğitim Kurumları Müdür Yardımcılığı Seçme Sınavı? yapılacaktır.

Seçme Sınavına katılacaklardan, ilgi Yönetmeliğin 7'inci maddesindeki yönetici olarak atanacaklarda aranacak genel şartlardan;

a) Yükseköğrenim görmüş olmak,
b) Öğretmenlikte en az iki yıl hizmeti bulunmak,
c) Aylıktan kesme veya maaş kesimi cezasından daha ağır bir disiplin cezası almamış olmak,
d) Son yıla ait sicil notu iyi olmak kaydıyla varsa son üç yıllık sicil notu ortalaması iyi dereceden aşağı olmamak,
e) Son üç yıllık hizmet süresi içinde varsa yöneticilik görevi adli veya idari soruşturma sonucu üzerinden alınmamış olmak,
f) Zorunlu çalışma gerektiren yerler dışındaki kurum yöneticiliklerine atanacaklar için ilgili mevzuatına göre zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış ya da bu yükümlülükten muaf sayılmış olmak,
koşulu aranacaktır.

Sınavla ilgili hususlar aşağıda belirtilmiştir.
1. Seçme Sınavı ile ilgili hususlar, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce hazırlanarak 24 Şubat 2005 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://sinavlar.meb.gov.tr adresinde yayınlanacak e-kılavuzda yer alacaktır.

2. Başvurma işlemleri; merkez teşkilatına bağlı okul ve kurumlarca, illerde okul müdürlüklerince 24 Şubat 2005 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr adresinde yer alacak ?Aday Başvurma Programı? yardımıyla gerçekleştirilecektir. Okul müdürlükleri bu programı indirerek başvurma şartlarını taşıyıp, başvurmak isteyen adayların başvurularını 24 Şubat ? 07 Mart 2005 tarihleri arasında alacaklardır. Okul müdürlükleri aday bilgilerini içeren disketi başvuran adayların onaylı listeleri ve banka dekontları ile birlikte 08 Mart 2005 tarihi mesai bitimine kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edeceklerdir. Merkez teşkilatına doğrudan bağlı okul ve kurumlar, bağlı olduğu birime teslim edeceklerdir. Merkez teşkilatı birimleri, aday başvuru bilgilerini başvurama programı yardımıyla [email protected] adresine göndereceklerdir.

3. Adaylar, 16 YTL sınav ücretini başvuru tarihleri arasında T.C. kimlik numarasının yer aldığı Nüfus Cüzdanı veya yerine geçen bir belge ile T.C. Ziraat Bankası şubelerine yatıracaklardır. Ücret yatırma esnasında sınavın ismi belirtilecektir. Sınav ücreti T.C. Ziraat Bankası şubelerince Kurumsal Bankacılık Programı yardımıyla toplanacağından adayların hesap numarasını bilmeleri gerekmeyecektir.

4. İl Milli Eğitim Müdürlükleri başvuruları inceleyerek, şartları taşıyan adayların bilgilerini, program yardımı ile okullar itibariyle birleştirecekler ve 11 Mart 2005 tarihi mesai bitimine kadar [email protected] e-posta adresine göndereceklerdir.

5. Sınav konuları, sınav giriş yerleri, sınav sonuçları ve diğer hususlar e-kılavuzda yer alacaktır.

6. Başvuruda bulunan adaylardan, müracaat koşullarından herhangi birini taşımadığı sonradan tespit edilenler sınava alınmayacaklardır. Başvuru koşullarından herhangi birini taşımamakla birlikte Seçme Sınavı'na girenlerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

7. Sınav yürütme kurulu ve bina sınav komisyonu üyeleri, salon başkanı ve gözcüleri ile diğer görevlilerin sınav görevi karşılığı ücretleri, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi mutemetlerince sınav günü ödenecektir.

Seçme Sınavı'nın gerçekleştirme sürecinde herhangi bir duraksama ve eksikliğe sebebiyet verilmemesi için gerekli önlemin zamanında alınmasını rica ederim.

Doç. Dr. Hüseyin ÇELİK
Millî Eğitim Bakanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber