Sözleşmeli doktorlara zam formülü

Haber Giriş : 23 Şubat 2005 06:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmeli uzman doktorların maaşlarına zam yapmanın formülü bulundu. Sağlık Bakanlığı'na hastanelerin döner sermaye gelirlerinden ayrılan para iki katına çıkarılırken, aradaki fark sözleşmeli doktorların maaşlarına yansıtılacak.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki uzman doktor açığını kapamak amacıyla hayata geçirilen sözleşmeli personel uygulamasından yeterli verimi alamayan Sağlık Bakanlığı, sözleşmeli doktorluğu daha cazip hale getirmeye çalışıyor. Sözleşmeli uzmanların aylık gelirlerini artırmanın yollarını arayan Bakanlık, çareyi hastane döner sermaye gelirlerinden merkez teşkilatına ayrılan payı yükseltmekte buldu. 2005 yılı Mali Bütçe Kanunu'na eklenen bir maddeyle merkez teşkilatına ayrılan pay yüzde 2'den yüzde 4'e çıkarıldı.

Katkı payı alınmayacak

Konu ile bir genelge hazırlayarak valiliklere gönderen Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar, hastanelerin 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren elde ettikleri aylık gayri safi hasılatın yüzde 4'ünü Bakanlık Döner Sermaye Saymanlığı hesabına yatırmalarını istedi. Genelgede ayrıca, sağlık ocaklarının döner sermaye gelirlerinden merkez teşkilatı için herhangi bir kesinti yapılmayacağı da bildirildi.

Türkiye genelindeki devlet hastanelerinin 2004 yılı cirosu yaklaşık 4 katrilyon lira olurken, Sağlık Bakanlığı'na bu tutarın yüzde 2'si merkez payı olarak aktarılmıştı.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber