Kuzey Irak'a hava harekatı - Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Mayıs 2010 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk savaş uçakları saat 14.30'da gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonun ardından saat 18.00'de de ikinci bir operasyon düzenledi. Türk savaş uçakları, Türkiye sınırına yakın olan K.Irak'taki Zap Bölgesi ve çevresindeki birçok hedefin bombalandığı ve halen devam ettiği bildirildi

TÜRK Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları bugün gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonda, PKK'nın Kuzey Irak'daki kamplarını vurdu.

Hakurk ve Zap bölgelerindeki kamplarda barının PKK'lı teröristlerin yoğun hareket halinde bulundukları istihbaratı üzerine, savaş uçakları sınır ötesi operasyon başlattı. Diyarbakır başta olmak üzere bölgedeki üslerinden peş peşe havalanan F- 16 ve F-4 2020 savaş uçakları, Şırnak Uludere üzerinden Irak semalarına yöneldi.

Hakurk ve Zap bölgelerindeki PKK kamplarında 50'den fazla hedefi bombalayan 20 savaş uçağı, bir süre sonra üslerine döndü.

Bombardımanda ilk belirlemelere göre PKK'lı teröristlere ağır zayiat verdirildi.

"AÇILIM TERÖRLE MÜCADELEYİ DURDURMAZ"

Türk savaş uçaklarının Kuzey Irak'a düzenlediği operasyon hakkındaki ilk değerlendirme Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik tarafından yapıldı.

NTV'nin canlı yayınında konuşan Çelik, "Domekratik açılım, terörle mücadelenin durdurulduğu anlamına gelmez. Terör tehdidi varsa Türkiye mücadele eder. Türkiye tüm temaslarında Irak'ın bütününü temsil eden bir hükümet kurulmasını destekliyor. Türkiye en geniş mutabakatla bir hükümetin ortaya çıkmasını istiyor. Terörle mücadele konusunda kimse Türkiye'nin elini tutamaz. Bundan Irak rahatsız oluyorsa, Barzani tarafı rahatsız oluyorsa o bölge de üzerine düşeni yapmalıdır. Yeni kurulacak hükümetten ve Barzani tarafından beklenen Türkiye'nin terörle mücadeleye dönük isteklerinin karşılanmasıdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber