Hacettepe'de, eyleme katılan öğrencilere soruşturma

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 22 Mayıs 2010 22:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MESUT HASAN BENLİ

ANKARA - Hacettepe Üniversitesi, son dönemde eylemlere katılan öğrenciler hakkında soruşturmalar açmaya başladı. Üniversite yönetimi, Pelin Bayram isimli öğrenci hakkında, kampüsteki kütüphanenin önünde şarkı söylediği ve çalgı çaldığı gerekçesiyle soruşturma açtı.

Hacettepe yönetimi tarafından Pelin Bayram'a gönderilen soruşturma ve ifade daveti yazısında şöyle denildi: ?3 Mart 2010 tarihinde Üniversitemizin Beytepe Kampüsü Kütüphane önündeki ve Edebiyat Fakültesi A Kapısı önündeki ağaçlara pankart asılması, kütüphane önündeki asfalta kırmızı sprey boya ile yazı yazılması, şarkı söylenmesi ve çalgı çalınması olaylarında yer aldığınız güvenlik görevlileri tarafından tutulan tutmakta belirtilmiştir. Yurakı da belirtilen olaylarda yer almanız nedeniyle hakkında disiplin soruşturması açılmıştır.?

Otobüs eylemine de soruşturma

Üniversite yönetimi, ayrıca 17 Mart 2010 günü otobüs zamlarını protesto eylemlerine katılan öğrenciler hakkında disiplin soruşturması açtı. Öğrencilerin savunma için çağrıldığı yazıda, Öğrencilerin eylemle öğrencilik sıfatının gerektirdiği itibarı ve güven duygusunu sarstığı belirtilen yazıda ?savunma hakkınız kullanmak üzere belirtilen tarih ve saatte hazır bulununuz? denildi. Okul yönetimi daha önce eyleme katılan öğrencilerin ailelerine mektup göndererek çocuklarının örgüt üyesi oldukları sahip çıkılması istenilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber