CHP'nin vitrini değişiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2010 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'de, yeni dönemde partinin vitrini için de harekete geçildi. Merkez Yönetim Kurulu, Kurultay'dan hemen önce, bazı önemli isimleri partiye üye yaptı.

ANKARA - CHP'de bugün partinin yetkili kurulları için seçim yapılacak. Partinin en yüksek karar organı olan "Parti Meclisi" üyelikleri için sabaha kadar liste savaşı sürdü. Ancak isimleri belli olan 20 kişi MYK'da parti üyeliğine kaydedildi. Bu isimler böylece, Parti Meclisi'ne girebilmeleri için yeterliliğe sahip oldu.

Bu isimler arasında ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Sencer Ayata, Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş, Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın yer alıyor. SHP'li eski bakanlardan Nihat Matkap, gazeteci Enver Aysever, Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Sezgin Tanrıkulu, Dışişleri Bakanlığı eski müsteşarı Uğur Ziyal ve Anayasa profesörü-akademisyen Süheyl Batum da, CHP'nin yeni vitrininde yer alacak isinmler olarak kaydedildi.

şimdi gözler 80 kişilik parti meclisi ile yüksek disiplin kurulu üyelikleri için yapılacak seçimde..

Kılıçdaroğlu'nun listede yeni yüzlere yer vereceği öğrenildi. Süheyl Batum, Profesör Sencer Ayata, Nihat Matkap ve gazeteci Enver Aysever'in Merkez Yürütme Kurulu (MYK) kararıyla partiye üye yapıldığı öğrenildi.

Parti Meclisi'nin omurgasını milletvekilleri oluşturacak. MYK ise daha sonra Parti Meclisi üyeleri arasından seçilecek. Muharrem İnce, Tekin Bingöl, Şahin Mengü ve İsa Gök isimlerinin Parti Meclisi'nde yer alacağı konuşuluyor.

Önder Sav'ın Genel Sekreterlik görevinin devam edeceği, Hakkı Süha Okay'ın genel merkez yönetimine gireceği, Gürsel Tekin'in de MYK'da görev alacağı belirtiliyor. Necla Arat, Gaye Erbatur, Gülsüm Bilgehan da yeni yönetim kadrosu için adı geçenler arasında. Oya Araslı da Parti Meclisi ve MYK'ya girecek isimlerden biri olacak.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de parti yönetiminde yer alabilir.

Tekin'in, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Parti Meclisi'ne almak istediği isimler arasında bulunan Ali Topuz, Şükrü Elekdağ ve Şinasi Öktem gibi isimlerden rahatsız olduğu iddia ediliyor.

CHP'de Dersim Krizi'ne neden olan açıklamasıyla şimşekleri üzerine çeken ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa çağrısı yaptığı Onur Öymen'in MYK'da yer alması beklenmiyor.

Öymen konuyla alakalı, ?Parti yönetiminde yer almam önemli değil ben CHP üyesi olarak da çalışırım? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber