25 Mayıs 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2010 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan'daki temaslarına başkent Astana'da devam ediyor. Gül ile Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ikili görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye başkanlık edecek. İki lider görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Gül, Kazak-Türk İş Forumunda konuşma yapacak ve Kazakistan Başbakanı Kerim Masimov tarafından onuruna verilecek öğle yemeğine katılacak. Gül, Türk Akademisinin açılışı ve Türkoloji Sempozyumu ile Türk Dünyası Şehircilik ve Mimarlık Kurultayı'na katılacak. Abdullah Gül, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı Kgaleme Motlanthe'yi resmi törenle karşılayacak. Baş başa görüşmelerin ardından ikili ortak basın toplantısı düzenleyecek. Başbakan Erdoğan konuk Motlahthe onuruna akşam yemeği verecek. Erdoğan, daha sonra Güney Amerika gezisi için Ankara'dan Brezilya'ya hareket edecek. (17.00/19.30/20.00)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grizu faciasında 30 kişinin hayatını kaybettiği Zonguldak'ta maden ocağında incelemelerde bulunarak, hayatını kaybeden madencilerin yakınlarına taziye ziyareti yapacak.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan "İktisadi Dalgalanmalar ve Küresel Kriz" başlıklı bir konferansa katılacak. (09.15)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Halkının Vazgeçilmez Haklarının Kullanılması Komitesi" tarafından düzenlenecek "İşgalin Sona Erdirilmesi ve Filistin Devletinin Kurulması" konulu toplantının açılışında konuşacak. (10.00)

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Vilayetler Hizmet Birliği toplantısına katılacak. (10.00)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Kamu Kesiminde Performans Yönetimi'' konulu panele katılacak. (10.00)

Devlet Bakanı Faruk Çelik, İran İslami Kültür Başkanı Mahdi Mostafavi'yi kabul edecek. (11.30)

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin TBMM grup toplantılarında gündemdeki gelişmeler değerlendirilecek. (11.15/10.30/12.30)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Güney Afrika Mineral Kaynaklar Bakanı Shabangu'yu kabul edecek. (10.00)

Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı Kgaleme Motlanthe, Ankara Üniversitesi'nde konferans verecek. Motlanthe, ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin ile de görüşecek.

Necip Fazıl Kısakürek'i ölüm yıldönümünde unutmayan sevenleri, Güvenpark'ta ünlü şairin eseri "Çile''yi okuyacak. (10.00)

İHH İnsani Yardım Vakfı ve uluslararası yardım kuruluşları tarafından düzenlenen "Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım" organizasyonunda yer alan ve 700 kişiyi Gazze'ye taşıyacak Mavi Marmara gemisi Antalya Limanı'ndan hareket edecek.

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitim Bir Sen Bursa Şubesi'nin her yıl düzenlediği "500 Altın Çocuğa 500 Altın" töreni, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun katılımıyla Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. (14.00)

Adana Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen Mesleki Teknik Eğitim Fuarı ve Bilim Şenliği, TÜYAP Fuar alanın da başlayacak. (10.00)

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) İzmir 1 Nolu Şubesi toplu sözleşme hakkı için Büyükşehir Belediyesi önünde toplanıp eylem yapacak. Basın açıklamasına Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren de katılacak. (10.00)

Ege Bölgesi Sanayi Odası AB Tarım ve Tarıma Dayalı Sanayi Çalışma Grubu tarafından "Dünya Süt Haftası" kapsamında "Süt Günü Paneli" gerçekleştirecek. (10.00)

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı yurtlarda barınan korunmaya muhtaç çocuklar yıl boyunca yaptıkları resim ve diğer el emeği çalışmalarını Çifte Minareli Medrese'de sergileyecek (10.00)

Gümüşhane'de "İl Oluşunun 85. Yılında Gümüşhane" konulu sempozyum bugün başlıyor. Gümüşhane Üniversitesi Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda, "Gümüşhane Tarihi ve Ekonomisi" konu başlıklarında yapılacak sempozyum iki gün serecek. (10.00)

Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu basın toplantısı yapacak. (10.00)

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 74 kilometre uzunluğunda şebeke suyu inşaatının temeli törenle atılacak. 12.30

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Öztürk, 20. kuruluş yıldönümü dolayısıyla basın toplantısı düzenleyecek. (10.00)

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi meclis toplantısı yapılacak. (17.00)

Çin ABD Strateji ve Ekonomi Diyalogu ikinci toplantısı Pekin'de bugün sona erecek ve toplantının ardından bir basın toplantısı düzenlenecek.

Asya Medya Zirvesi Pekin'de başladı. Medyanın sorunları ve yükümlülükleri masaya yatırılıyor.

Türkiye'nin gururu gönüllü doktorlar, Moritanya'nın başkenti Novakşot'ta şifa dağıttı. Anadolu Sağlıklı Yaşamı Destekleme Derneği (ANSADER) ve Adıyaman Sağlık Gönüllüleri Derneği grubundan oluşan kafilede kulak burun boğaz, çocuk cerrahı, genel cerrah, ortopedi, anestezi uzmanı doktor ile ameliyathane hemşireleri, anestezi teknisyenleri ve sağlık memurları gönüllü olarak görev aldı.

SPOR

Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı'nda yeni transfer Rus Sokolova 2 yıllık sözleşmeye imza atacak. (11.00)

Bank Asya 1. Lig'e çıkacak son takımı belirleyecek TFF 2. Lig ekstra play-off müsabakaları Antalya'da Trabzon Karadeniz-Çorumspor, Tokatspor-Türk Telekomspor, Adana Demirspor-TKİ Tavşanlı Linyitspor ve Eyüpspor-İskenderun Demir Çelikspor karşılaşmalarıyla başlıyor. (17.00 - 20.00)

Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin üçüncü maçında Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen karşı karşıya gelecek. (20.00)

Yeni teknik ekiple kamp ve bir dizi özel maç için ABD'de bulunan A Milli Futbol Takımı, hazırlıklarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber