5 şehit son yolculuklarına uğurlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2010 19:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün 4 ilde şehit cenazeleri vardı. Dün Şırnak, Siirt ve Hatay'da düzenlenen terör saldırılarında şehit olan 5 kişi son yolculuklarına uğurlandı.

Türkiye bir günde cumartesi günü teröre 5 şehit vermişti. O şehitler 4 ilden sonsuzluğa uğurladı.

Şırnak'ın Güneyçam köyündeki saldırıda şehit olan 2 askerden biri olan uzman çavuş Doğan Balduk 30 yaşındaydı. Diyarbakırlıydı.

İzmir'deki ailesi onun ardından, "vatan sağolsun" dedi.

Şehidin cenaze töreninde de teröre lanet yağdı.

Aynı çatışmada şehit düşen komando er Muhammet Özbek ise 20'sindeydi. 6 kardeşin en büyüğüydü. Askere gitmeden önce de riskli bir işte çalıştı.

Bir süre madencilik yaptı. Oğlunun şehit haberini alan annesi, "teröristleri sevindirmeyeceğim" dedi.

Şehit Özbek'in cenazesi doğduğu yerde, Denizli'deki Kirazlıyayla köyünde toprağa verildi.

Siirt'te teröristlerin kurduğu pusuda şehit olan köy korucuları Abdülrezzak Kaçhan ve Abdulmecit Özkan cenazeleri de Pervari ilçesine bağlı Palamutlu köyüne götürülüyordu. Ancak, cenaze konvoyunun geçiş güzergahında mayın patladı.

Bir araçta maddi hasar oluştu, ölen ya da yaralanan olmadı. Ama yolda yeni bir mayınlı tuzak bulundu. 100 araçlık konvoy saatlerce yolda mahsur kaldı.

İşte o anlarda bir grup PKK'lı koruculara ateş açtı. 2 köy arasında çıkan çatışmada bir geçici köy korucusu yaralandı. Silah sesleri uzun süre kesilmedi.

Antakya'da ise teröristler bir maden ocağını hedef aldı.

Amanos Ddağı eteklerinde bulunan ocağa el bombası ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Madenin özel güvenlik görevlisi 26 yaşındaki Mustafa Dolumay açılan ilk ateşte şehit oldu. Dolumay, evli ve 9 aylık bir bebek babasıydı.

Cenazesi Antakya Şehitliği'ne defnedildi.

Saldırıda yaralanan 2 özel güvenlik görevlisinin de tedavileri devam ediyor.

Bir teröristin de öldürüldüğü Hatay'ın yanı sıra, Şırnak ve Siirt'te de geniş çaplı operasyonlar sürüyor. Operasyonlara, Suriye üzerinden gelen toz bulutu nedeniyle helikopterler destek veremiyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber