50 polisi sorgulayıp cezaevine gönderen 'Kurt' lakaplı komiser, işkenceden tutuklandı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 31 Mayıs 2010 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Paşakapısı'nda 'Kurt kapanı'

Müebbet hapis istemiyle yargılanan İstanbul Asayiş Gasp Bürosu amirlerinden Komiser Oktay Kapsız ve 2 polis, konuldukları Paşakapısı Cezaevi'nde, yakaladıkları mahkum ve tutukluların arasına düştü. Mahkumların 'Kurt' lakaplı Kapsız'ı 'Hoş geldin Kurt, bak sen de düştün, seni yaşatmayacağız' diye tehdit ettiği öğrenildi

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca, haklarında 'işkence yaparak ölüme sebebiyet vermek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Gasp Bürosu amirlerinden komiser Oktay Kapsız ve 2 polis, cezaevinde yakaladıkları mahkum ve tutukluların arasına düştü. Tango ve Cash filminin benzerinin yaşandığı olayda mahkumların, 'Kurt' lakaplı Kapsız'a 'Hoş geldin Kurt, bak sen de düştün buraya. Seni yaşatmayacağız' diye tehdit ettiği öğrenildi. 20 Nisan'da tutuklanarak Paşakapısı Cezaevi'ne konulan 'Kurt' lakaplı Komiser Oktay Kapsız ile 2 polis, 40 günden beri ölüm tehdidi nedeniyle geceleri nöbet tuttu. Cezaevindeki mahkumum ve tutukluların, yemek ve banyo gibi toplu ihtiyaçların giderildiği zamanlarda Kapsız ve polislere sataşarak psikolojik baskı yaptıklarının belirlenmesi üzerine, yönetim Kapsız ve 2 polisi, aralarında husumet bulunmayan mahkumların koğuşuna aldı. Başkomiser Oktay Kapsız; Tapu Çetesi, Varil Cinayetleri ve Hacı Sayid'in sahibi Mehmet Dinçerler'in 1.5 milyon TL fidye için kaçırılmasıyla ilgili başarılı operasyonlara imza atmıştı. Beylikdüzü'nde bir silahlı çatışmada ölümden dönen Kapsız, yakılarak öldürülen işkadını Gönül Aydınlıyurt'un faillerini de yakalamıştı. Komiser Oktay Kapsız, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Bürosu'nda çalıştığı dönemde suça bulaşan polislere yönelik operasyonlarda yaklaşık 50 emniyet personelini sorgulamış ve birçoğunun tutuklanmasını sağlamıştı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, hazırladığı 10 sayfalık iddianamede, Kapsız ve emrinde görevli polis memurları Ramazan Adıgüzel, Murat Ertürk, Abdülcelil Karadağ, Gürbüz Kurnaz, Osman Ölker ve Yalçın Beşikçi hakkında Gasp Büro Amirliği'ne getirilen Murat Konuş'a 'İşkence yaparak ölümüne sebebiyet verdikleri iddiasıyla ağırlaştırmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açmıştı. Kapsız ve polis memurları Ramazan Adıgüzel ile Abdülcelil Karadağ, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

TANGO & CASH FİLMİNDEKİ GİBİ

YönetmenlİĞİnİ Andrei Konchalovsky'nin yaptığı başrollerinde Sylvester Stallone (Tango) ve Kurt Russel'in (Cash) rol aldığı Tango ve Cash adlı filmde Komiser Oktay Kapsız'ın başına gelen duruma benzer bir hikaye işlenmişti. Los Angeles Polis Departmanı'nda (LAPD) görevli dedektifler Tango ve Cash, Suç Baronu Perret'in işlerine çomak sokmaktadır. Perret, işlemedikleri bir cinayet suçu yüzünden hapse girmelerini sağlar. Amacı onlardan kurtulmaktır. Tango ve Cash cezaevinde tutukladıkları mahkumların arasına düşer. Hayatları tehlikeye giren Tango ve Cash'i, arkadaşları olan cezaevi müdürü arkadaşı ise dedektiflerin kaçmalarına yardımcı olmaya çalışır.

Önder ŞUŞOĞLU / İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber