Türkiye ayakta... BDP'lilerin derdi ise sadece Öcalan

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2010 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Iğdır İl Örgütü, operasyonların durdurulması amacıyla 'Operasyonlara hayır, barışa ve diyaloğa evet' yürüyüşü yaptı.

Öğle saatlerinde BDP binası önünde bir araya gelen partililer, Rıza Yalçın Caddesi üzerinden Belediye Meydanı'nda bulunan Zübeyde Hanım Bulvarı'na kadar yürüdü. BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, BDP Van Milletvekili Özder Üçer, BDP Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malak, Doğubayazıt Belediye Başkanı Dr . Canan Korkmaz ve BDP meclis üyelerinin katıldığı yürüyüşte teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atıldı. "Demokratik çözüm için muhatap Öcalan'dır" yazılı pankart taşındı.

BDP Van Milletvekili Özder Üçer, operasyonların son bulmasını ve Kürtlerle diyaloğa geçilmesini istedi. Ülkede Kürt değil devlet sorunu olduğunu ileri süren Üçer "Çözümsüzlüğün nedeni statükocu ve inkarcı anlayıştır." dedi. Üçer "18 ay boyunca askerlik yaptırdıkları gençler bu halkın gençleridir. Onlar bu gençlerin ölümüne bile üzülmüyorlar. Ama biz bunu biliyoruz ki bu coğrafyada akan her damla kan bizim kanımızdır. Torağa düşen her can bizim canımızdır. Biz bu kaygı ile savaşa karşıyız. Biz bu kaygı ile insanlık onurunun egemen olmasını istiyoruz. Barış ve kardeşliğin sesini her zaman haykıracağız. Biz yüreğinde insanlık onuru taşıyan herkesi özgürlük ve demokrasi için başkaldırıya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ise 30 yıldır bu ülkeyi yöneten iktidarların bu sorunların çözümü için hiçbir çaba sarf etmemiş olduğunu ileri sürdü.

Kalabalık daha sonra boyunlarındaki tülbentleri meydana bırakarak olaysız şekilde dağıldı. Güvenlik güçleri olası olaylara karşı güvenlik önlemlerini arttırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber