Çorum'a demiryolu için Gül'den talimat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2010 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çorum'a demiryolu yapılmasının gündeme alınması için Ulaştırma Bakanlığına talimat verdiğini söyledi.

Gül, Çorum Valiliğini ziyaret ederek, kentin sorunları ve yürütülen hizmetlerle ilgili Vali Nurullah Çakır'dan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin Çorum'a demiryolu yapılması konusunda yeni bir gelişme olup olmadığını sorması üzerine, Çorumluların bu konudaki arzularını kendisine illettiklerini ifade etti.

Çorumluların bu talebi üzerine, Ulaştırma Bakanlığından konuyla ilgili çalışma yapılmasını istediğini anlatan Gül, demiryolu yapımının fizibilite raporlarını da içeren teknik bir hazırlık gerektirdiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, Valiliği ziyaretinin ardından kentin önde gelenleriyle öğle yemeğinde bir araya geldi. Penez Otel'de basına kapalı gerçekleşen yemeğe, Çorum protokolünün yanı sıra, bazı iş adamları ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

Yemekte Cumhurbaşkanı Gül'ün masasında, 27 Mayıs 2010 tarihinde Şırnak'ta şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Adem Erboyacı'nın annesi Kudret ve babası Mehmet Ali Erboyacı'nın da yer aldığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber