KPSS 2010/1 tercihlerinde boş kalan kadroların analizi

KPSS tercih işlemlerinin başladığı günlerde, kamu kurumlarından bir kısmının bazı kadrolar için sınava giren adayın bulunmadığı bölümleri şart olarak belirlediğini, bu nedenle de bir çok kadronun boş kalacağını belirtmiştik. Sonuçlar, 4 Haziran 2010 tarihi itibariyle açıklanmıştır. Daha önce öngörmüş olduğumuz tüm kadrolar boş kalmıştır. 2010/1 KPSS tercih sonuçları üzerinden yapmış olduğumuz bir analiz için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Haziran 2010 20:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

LİSANS KADROLARI İÇİN DEĞERLENDİRME

Lisans mezunlarının tercih edebileceği kadro sayısı 8 bin 982 idi. Bu kadrolar içinde yer alan Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Diyetisyen ve fizyoterapist gibi kadrolar yine boş kalmıştır. Özellikle bu 4 bölüm, kamu kurumlarının bulmakta zorluk çektiği bölümlerdendir.

Bir kısım kadrolar, ilgili bölüm mezunlarından sınava giren aday sayısı çok az veya hiç olmadığı için boş kalmıştır.

* Memurlar.net olarak, 2009/6 KPSs tercih işlemlerinde de, 4545 kodlu "Bilgisayar Teknolojisi ve Büro Yönetimi" lisans programından sınava giren aday olmadığını, bu nedenle bu bölüm mezunu olma şartı arayan kadroların boş kaldığını ifade etmiş olmamıza rağmen, yine bu bölüm mezunu olma şartı arayan kadrolar olmuştur. Ve ne yazıkki, 2008 KPSS'ye bu bölümlerden giren aday olmadığı, kadrolar boş kalmıştır.

* Bilgisayar (5), Bilgisayar Bilimi (6), Bilgisayar Bilimleri (6) lisans programlarının sınava giren aday sayısı toplam 11'dir. Bu nedenle bu bölüm mezunu olma şartı arayan çözümleyici kadroları boş kalmıştır.

* Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojileri (5), Bilgisayar Teknolojisi Bölümü (0) , Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri (30), Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri (6) lisans programlarının sınava giren aday sayısı 41 kişidir. Bu nedeble bu bölüm mezunu olma şartı arayan kadrolar boş kalmıştır.

* Ekonomi ve Finans lisans programı (2), Bilgisayar Teknolojisi ve Büro Yönetimi (0) lisans programı, Sağlık Kurumları İşletmeciliği (28) lisans programından 2008 KPSS'ye giren aday sayısı sadece 30 kişidir. Bu nedenle bu bölüm mezunu olma şartı arayan kadrolar boş kalmıştır. Sağlık Bakanlığında 15 VHKİ kadrosu için "Sağlık Kurumları İşletmeciliği" lisans programı mezunu şartı koymuş idi. Bu 15 kadro boş kaldı.

* Yazılım Mühendisliği lisans programından 2008 KPSS'ye giren aday sayısı 10 kişidir. Bu bölüm mezunu olma şartı arayan kadrolar boş kalmıştır.

* 4099 kodlu Bilgi ve Belge Yönetimi, Arşivcilik veya Kütüphanecilik, Dokümantasyon ve Enformasyon lisans programından mezun olma şartı arayan memur kadrolar boş kalmıştır.

* Meteroloji mühendisliği mezunu olma şartı arayan kadrolar boş kalmıştır.

* Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) veya Çeviribilim (İngilizce) lisans programından mezunu olma şartı arayan memur kadroları boş kalmıştır.

* 4451 kodlu Perakende Satış ve Mağazacılık lisans programından 2008 KPSS'ye giren aday bulunmamaktadır. Bu nedenle bu bölüm mezunu olma şartı arayan kadrolar boş kalmıştır.

* 4700 kodlu Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans programından 2008 KPSS'ye sadece 1 aday girmiştir. Ancak 200'e yakın kadroda bu bölüm mezunu olma şartı aranmış, bu nedenle de, Enformasyon Memuru kadroları boş kalmıştır. Yine 4627 kodlu Haberleşme Teknolojisi lisans programından mezun olma şartı arayan Enformasyon Memuru kadroları boş kaldı.

* 1389 mimarlık lisans programı mezunu 2008 KPSS'ye girmesine rağmen mimar kadroları boş kalmıştır.

* 4453 kodlu Muhasebe (26) veya Muhasebe Bilgi Sistemleri (12) lisans programından 2008 KPSS'ye giren aday sayısı 38 kişidir. Bu bölüm mezunu olma şartı arayan kadrolar boş kaldı.

* Kültürteknik lisans programından (0) mezun olma şartı arayan mühendis kadrosu boş kaldı.

* 4909 - kodlu Büro Yönetimi ve Sekreterlik lisans programından 1 kişi sınava girmişti. Bu nedenle bu bölüm mezunu olma şartı arayan kadrolar boş kalmıştır.

* Sanat Yönetimi (7) veya Sanat (Tasarım Yönetimi) lisans programından mezun olma şartı arayan memur kadrosu boş kaldı.

* 4099 kodlu Bilgi ve Belge Yönetimi (416), Arşivcilik (96) veya Kütüphanecilik (298), Dokümantasyon ve Enformasyon (123) lisans programından mezun olma şartı arayan 57 adet kadrolar boş kaldı.

ÖNLİSANS KADROLARI İÇİN DEĞERLENDİRME

Memurlar.net olarak elimizde sadece 2008 KPSS Lisans sıralamaları bulunmaktadır. Önlisans ve ortaöğreetim sıralamaları bulunmamaktadır. Bu nedenle de, aşağıda yer alan bölümlerden kaç kişinin sınava girdiğine dair değerlendirme yapamamaktayız.

* 3017 - Hemşirelik, Sağlık Memurluğu veya Sağlık Teknikerliği önlisans programlarından birinden mezun olma şartı arayan toplam 92 adet kadro boş kaldı.

* 3183 - Çevre ve Orman Bakanlığı, 15 bilgisayar işletmeni ve 6 VHKİ kadrosu için "İnsan Kaynakları, Personel Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi" önlisans programından mezun olma şartı aradı. 21 adet kadro boş kaldı.

* Tapu ve Kadastro VHKİ kadroları için "Emlak ve Emlak Yönetimi önlisans programından mezun olma" şartı aradı. Toplam 166 kadro boş kaldı

ORTAÖĞRETİM KADROLARI İÇİN DEĞERLENDİRME

Mekatronik, Satış Yönetimi ve Reklamcılık, Pazarlama, Pazarlama ve Perakende, Emlak Komisyonculuğu, Yat Kaptanlığı, Denizcilik, Raylı Sistemler Teknolojisi(Makine), Hidrolik ve Pnömatik veya Hidrolik ve Pnömatik Teknolojisi, Peyzaj, Bahçecilik, Süs Bitkileri mezunu olma şartı arayan kadrolar boş kalmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber