Meteorolojiden İstanbul'un her iki yakasında kuvvetli yağış uyarısı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Haziran 2010 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'un her iki yakası ile Marmara, Batı Karadeniz ve Ege Bölgesi'nin iç kesimlerinde bu sabahtan itibaren kuvvetli yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; bu sabah saat 06.00 ile yarın 05.00 arasında Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Düzce ve İstanbul'un Anadolu yakasında çok kuvvetli ve aşırı yağış, Balıkesir, Kütahya, Uşak, Afyon, Isparta, Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve İstanbul'un Avrupa yakasında kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

Açıklamada, lokal su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, lokal dolu yağışı gibi muhtemel risklere karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli olmaları istendi.

Pendik D100 karayolundan alt geçitte akan sular şelaleyi aratmadı...

Gece saatlerinde etkisini arttıran yağış ile birlikte İstanbul'da hayat bir çok noktada olumsuz etkilendi. Sağanak yağmur Anadolu yakasında Tuzla, Pendik ve Kurtköy'de bir çok ev ve işyerinin su basmasına neden olurken yollarda biriken su nedeni ile bazı araçlar yollarda kaldı.

Pendik Şifa Mahallesi Ata Caddesi üzerinde bulunan bazı bodrum ve giriş kat daireleri su bastı. Aniden evi basan su ile kendini dışarı atan daire sahipleri durumu hemen belediye ekiplerine bildirdi. Evini su basan daire sahibi Aydın Pelit, su baskını sonrası eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini söyleyerek, yetkililerin kendilerine yardımcı olmadığını söyledi.

Pendik D100 karayolu Kaynarca mevkiinde karayolu üzerinde biriken sular köprüden alt geçide akınca, altgeçidi şelaleye çevirdi. Alt geçide inen merdivenlerden de sular yola akınca yoldaki su seviyesi yükseldi. Karayolunda biriken su birikintisi de yolu kullanan bazı araçların yolda kalmasına neden oldu. Su birikintisinde kalan araçları itfaiye ekipleri kurtardı.

Sağanak yağış su baskınlarına neden oldu

Sefa KIDIK/İSTANBUL, (DHA)

İSTANBUL'da gece yarısı etkili olan sağanak yağış, su baskınlarına neden oldu. Yağış nedeniyle, Tuzla, Pendik ve Kurtköy'deki bazı yollar ve alt geçitler su ile doldu. Bu nedenle araçlar yolda kaldı. Yağışın şiddetini arttırması nedeniyle, rögarlar taştı. Bodrum katta bulunan bazı ev ve işyerlerini de su bastı. Vatandaşlar, baskınlar nedeniyle belediyelere tepki gösterdi. İtfaiye ekipleri, su baskınlarına müdahale etmeye çalıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber