Davutoğlu dünyaya seslendi: İsrail'in ayrıcalığı varsa bilelim - Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2010 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "İsrail ile yapılan askeri anlaşmaların geleceği, İsrail'in tutumuna bağlı" dedi.

İstanbul'da bugün başlayan Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (AİGK/CICA) kapsamında düzenlediği basın toplantısında, "İsrail'in uluslararası hukuk karşısında hesap verme sorumluluğu vardır. Bizim gizlediğimiz birşey yok. Uluslararası komisyona cevap vermesi gereken taraf İsrail'dir. Bu sorumluluktan kaçma şansı bulunmuyor... Bazı ülkeler uluslararası hukukun dışındaysa bunu da açık açık söylesinler, biz de bilelim" dedi.

-- İsrail'in saldırısıyla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, "Uluslararası kamuoyu şimdi büyük bir sınav veriyor. NATO İsrail'i kınadı, BM komisyon kurma kararı aldı. Türkiye tüm uluslararası toplumu harekete geçirdi" dedi.

"Türkiye bu konuda her sorunun cevabını vermeye hazırdır" diyen Davutoğlu, "İsrail, BM soruşturma komisyonunu kabul etmezse sakladığı bazı şeyler var demektir. Ama bugün kaçarsa yarın yakalanır" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı, "Halkımıza kimse haksız yere saldıramaz. Bunun sonucuna da katlanırlar. İsrail, uluslararası hukuk sınırları içine gelirse ilişkiler başka türlü seyreder. Ama farklı bir yol izlerse ilişkilerin normalleşmesi mümkün olmaz. Askeri anlaşmalar İsrail'in tutumuna bağlı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber