Öğrencilere uyuşturucu madde satan 15 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2010 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'nde, okul önlerinde öğrencilere uyuşturucu madde satan 15 kişi şafak operasyonuyla gözaltına alındı. Zanlılar, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kocaeli'nin Körfez ve Derince ilçelerinde torbacı diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarının okul önlerini mesken tutarak öğrencilere, uyuşturucu satışı yapıyordu. Burada yanlarına çektikleri gençleri zehirleyen torbacıları fark eden öğrenci velileri durumu polise bildirdi. Gelen şikayetler üzerine güvenlik güçleri, okulların önlerinde yaptıkları çalışmalarda bazı şahısları takibe aldı. 7 ay boyunca satıcıları izleyen polis, önceki gün sabah saatlerinde şafak operasyonuna startı verdi. 200 polis ile tespit edilen şahısların ev ve iş yerlerine şok baskınlar yapıldı. Baskınlarda 21 kilo esrar ele geçirilirken, polis kamerasının da adım adım kaydettiği operasyonda çoğunun da daha önceden sabıkası olduğu belirlenen 15 kişi gözaltına alındı. Çete liderleri V.Ç. ve S.Ç. ile şebeke üyeleri M.A., H.Y., M.G., M.Ö., S.Y., B.E., C.Ö., F.K., A.Ç., B.B., O.A., B.A. ve S.M., alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan yakalanan kişilerin, daha önceki operasyonda gözaltına alındıktan sonra 6 kişiyle birlikte tutuklanan S.Y. adlı kişinin liderliğini yaptığı şebekenin devamı olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber