Hakkari'de taciz ateşi: 1 asker yaralı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Haziran 2010 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi dağlık bölgelerinde arazi arama tarama çalışmaları yapan güvenlik güçlerine PKK'lı teröristler tarafından taciz ateşi açıldı. İlk ateş sırasında 1 uzman çavuşun hafif yaralandığı belirtildi.

Mehmetçiğin Kuzey Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi'nde operasyonları yoğun olarak sürerken, dün akşam bir grup PKK'lı terörist, arazi arama tarama çalışması yürüten güvenlik güçlerine yönelik taciz ateşinde bulundu. İlk atış sırasında uzman çavuş hafif yaralandı. Anında karşılık verilmesi üzerine teröristler bölgeden kaçmak zorunda kaldı. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan kapsamlı operasyon kapsamında bölgeye çok sayıda özel eğitimli komando sevkedildi. Hafif yaralanan uzman çavuşun ayakta tedavi edildiği ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Bu arada, bugün öğle saatlerinde, Çukurca İlçesi'ne yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan Çayırlı bölgesinde konuşlu askeri birliğe, Kuzey Irak tarafından PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. Taciz ateşinde ölen ve yaralananın olmadığı belirtilirken, Çayırlı'daki birliklerden de PKK'lı teröristlerin bulunduğu bölge yoğun şekilde havan topu ateşine tutuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber