Memur-Sen Başkanı: İstihdamda kamu öncülük etmeli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2010 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, istihdam sorununun çözülmesi için kamunun öncülük etmesi gerektiğini söyledi.

Ekonomik Koordinasyon Kurulu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile toplandı.

İstihdam konusuyla toplanan Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın konuşmasından sonra katılımcılar görüşlerini açıkladı. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu konuşmasında, istihdama yönelik daha önce de çeşitli öneriler sunduklarını, bunlardan en önemlisinin de işsizliğin çözümünde, kamunun öncülük etmesi olduğunu ifade etti.

Avrupa standartlarının altında bir memur istihdamı yapıldığını belirten Gündoğdu, kamu hizmetlerinin aksamadan sunulması için en az 350 bin yeni kamu çalışanına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Bu istihdamların öncelikli olarak eğitim, sağlık, din hizmetlerinin sunulması ve güvenlik alanında yapılması gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı verilerinde de 500 bin kadronun boş görünmesinin, kendi haklılıklarını ortaya koyduğunu dile getirdi.

Kamunun kendi açıkladığı istihdam açığını kapatmadan, özel sektörden istihdama yönelik bir çalışma beklemesinin gerçekçilikle bağdaşmayacağını da kaydeden Ahmet Gündoğdu, "Memur-Sen olarak, istihdam konusunun sektörel düzeyde, kamu ve özel sektör olarak iki başlı, istihdam edilenler boyutuyla ise kamu görevlileri ve diğer istihdam türleri başlıkları altında değerlendirmeyi uygun buluyoruz." şeklinde konuştu.

İstihdamı artırmak için, istihdam odaklı projelerin gerçekleşmesi, yapım aşamasındakilerin ise hızla tamamlanması gerektiğine dikkat çeken Memur-Sen Başkanı, "GAP, KOP ve DAP gibi tarımdan, hayvancılığa, ulaşımdan, iletişime bir çok sektörde yeni istihdam boyutlu etki yaratacak bölgesel kalkınma odaklı projeler süratle tamamlanmalıdır. Projelerin hızla tamamlanması için yapılacak yeni istihdamlarda dikkate alındığında oldukça geniş bir coğrafi alana etki edecek bu projelerin istihdam dostu projeler olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz." dedi.

Vatani görevini yapmak için silah altına alınan gençlerin küçümsenmeyecek miktardaki oranının berber, aşçı gibi askerlikle ilgisiz alanlarda görevlendirildiğini de kaydeden Gündoğdu, bu işi yapmak için sivil memur istihdam edilmesi halinde de yeni bir istihdam kapısı oluşacağına işaret etti.

Standartlarıyla birlikte yeni mesleklerin tanımlanması ve buna ait eğitim hizmetlerinin sağlanması gerektiğini de söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, nitelikli iş gücü eksikliğinin giderilmesine dikkat çekti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber