Konya'da okullara ?kene' genelgesi - Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Haziran 2010 12:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

KONYA İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ölümcül Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kenelere karşı önlem alınması için okullara genelge gönderildi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte öğrencilerin derslerini dışarıda işlemesi ve piknik alanlarına gitmesi dikkate alınarak gönderilen genelgede, öğrencilerin bulunacağı bölgelerin keneye karşı ilaçlanması istendi. Aksi taktirde etkinliğe izin verilmeyeceği vurgulandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın her yıl karşılaşılması muhtemel hadiselere karşı İl Milli Eğitim Müdürlüklerini uyardığını belirterek, ?Bu yılda gerekli uyarılar yapıldı. Biz de bu uyarıları dikkate alarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz aracılığıyla okullarımızı KKKA hastalığına neden olan keneye karşı uyardık? dedi.

Halil Şahin, yaz aylarının gelmesi ile birlikte öğrencilerin derslerini dışarıda işlemesi ve piknik alanlarına gitmesi dikkate alınarak keneye karşı gerekli uyarıların yapıldığını belirtti. Şahin, ?Yaz aylarının gelişi ile birlikte okuldaki öğrencilerimiz derslerinin bir kısmını veya günlerinin bir kısmını parkta ve bahçede geçirebilirler. Okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz eğer derslerini park ve piknik alanlarında geçireceklerse bunun yasal yollardan izinlerini almaları gerekiyor. Bunun yanında da keneye karşı Sağlık Müdürlükleri, Çevre ve Orman Müdürlükleri veya Tarım İl Müdürlükleri ile irtibata geçerek park ve piknik alanlarında güvenlik sağlanması gerektiğini bildirdik. Bunları yerine getirmedikleri taktirde izin verilmeyeceğini belirtmiş olduk? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber