Dış ticaret müsteşarlığına 135 kadro

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2010 18:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

- Dış Ticaret Müsteşarlığına, yurtdışı teşkilatında kullanılmak üzere 135 kadro ihdas edilmesini öngören tasarı TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek, yasalaştı.

Tasarı üzerinde konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü, kadro sayısının önergeyle 30'dan 135'e çıkarıldığını anımsatarak, buna doyurucu bir açıklama getirilmesi gerektiğini ifade etti. Tütüncü, ''Aksi takdirde 'Dış Ticaret temsilcilikleri çiftliğe mi dönüştürülüyor' diye sorarlar'' şeklinde konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, dış ticaret açığını kapatmak için ihracat yapmak gerektiğini belirterek, ''Bunun için kadro gerekli. Bu kadrolara ihtiyacımız var. Gitmediğimiz bölgelere de gidelim. Daha fazla mal satalım'' diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Dış Ticaret Müsteşarlığı kadrolarının dar olmaması gerektiğini belirterek, ''Eğer küresel güç olmayı hedefliyorsak dış ticaret kadrosunun çok güçlü olması lazım. Üretime dayalı bir ihracat stratejisi geliştirilmeli. Türkiye üretmiyor. Bu politikalarla küresel güç olamazsınız'' diye konuştu.

Teşekkür konuşması yapan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin uluslararasında rekabeti öğrenen bir ülke haline geldiğini belirtti. Çağlayan, ''Türkiye'nin ihracatının yüzde 60'ını Avrupa'ya yapıyor olmasının rekabetin bir göstergesidir. Eksiklerimiz yok mu? Var. İstiyoruz ki Türkiye, 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat yapsın. Bu 2023 yılında önce de gerçekleşebilecektir'' dedi.

Çağlayan, cari açığının azaltılması konusunda çalışmalar yaptıklarını da dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber