CHP'de İstanbul il yönetimi düştü

Haber Giriş : 11 Haziran 2010 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP Genel Başkanlığı, İstanbul'daki parti yönetimini görevden düşürdü, yeni isimlerin, MYK tarafından belirleneceğini açıkladı.

CHP İstanbul'da dokuz üye CHP Genel Sekreterliği'ne istifasını verdi, daha önce yönetimden ayrılan üç kişiyle birlikte sayı 12 olunca yönetim düştü.

GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ AÇIKLAMASI YAPILMIŞTI

(CİHAN) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeleri, yönetimlerinin düşmediğini belirterek, "Görevimizin başındayız" açıklaması yaptı. CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, il yönetim kurulu üyelerinin bugün bazı medya organlarında yer alan, 'CHP İstanbul İl Yönetimi'nin düştüğü' yönündeki iddiaları üzerine karar yeter sayısı ile toplanarak gelişmeleri değerlendirdiği belirtildi.

Yaklaşık 1 saat süren toplantı sonrasında CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu adına medya mensuplarına bir açıklama yapan İl Başkan Yardımcısı Koray Yücel, toplantı için "karar yeter sayısının" olduğunu belirterek; şunları söyledi: "Toplantıda rutin haftalık gelişmeleri ele alıp değerlendirdik. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun bize görev olarak verdiği 'İşsizlik Kurultayı' ile ilgili çalışmalarımızı gözden geçirdik. Genel başkanımızın isteği doğrultusunda Temmuz ayı içinde Türkiye'nin dört bir yanından 40 bin işsiz vatandaşımızı İstanbul'da gerçekleştireceğimiz İşsizlik Kurultayı'nda bir araya getireceğiz. Bununla ilgili hazırlıklarımızı gözden geçirdik. Ayrıca referandum sürecinde yaşanabilecek liste ve seçmen eksiklikleri ile itiraz sürecine ilişkin çalışmaları değerlendirdik. Referandumda sandık başında görev yapacak 30 bin partilimizin eğitim çalışmalarını konuştuk."

Bugün bazı medya organlarında yer alan "İstanbul İl Yönetimi'nin düştüğü" iddialarının doğru olmadığını söyleyen Koray Yücel, "Yönetimimiz düşmüş değil. Karar yeter sayımız var. Bu nedenle CHP İstanbul İl Yönetimi olarak görevimizin başındayız ve çalışıyoruz. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun İşsizlik Kurultayı ile ilgili bize verdiği görevi yerine getirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.


CHP İSTANBUL YÖNETİMİ DÜŞTÜGÜ İDDİASI

HÜRRİYET - CHP İstanbul'da sekiz üyenin istifasıyla birlikte il yönetimi düştü. Daha önce de üç üyenin parti meclisine seçilmesi nedeniyle üyelikleri düşmüştü. Toplam sayı 11'e ulaşınca CHP İstanbul İl yönetimi düşmüş oldu.

İl Başkanlığı Gürsel Tekin'in, Parti MKYK'ya aday olması nedeniyle boşalmıştı. Ancak Tekin'in MKYK'ya seçilememesinin ardından, İl başkanlığına uzun süredir atama yapılmamıştı. İl Başkanı Gürsel tekin ile birlikte, İstanbul İl Yönetim kurulu üyeleri, Melda Onur ve Didem engin'in Parti Meclisi'ne seçilmesi nedeniyle yönetim kurulu üyelikleri düşmüştü.

Sekiz üyenin daha dün akşam CHP Genel sekreterliğine istifasını verdiği öğrenildi. Böylece 21 kişiden oluşan İstanbul'da 11 kişinin ayrılması nedeniyle, yönetim düşmüş oldu. Sekiz üyenin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul'un yeni yönetimini oluştururken elini rahatlatmak için istifa ettiği belirtildi. Bir üyenin daha bugün istifasını vereceği belirtildi.

BELEDİYE BAŞKANLARI TOPLANDI

İstanbul İl yönetiminde bu istifalar yaşanırken, CHP'nin İstanbul'daki belediye başkanları ''durum değerlendirmesi'' yapmak için bu sabah Ortaköy Feriye Restoran'da bir araya geldi.

Belediye başkanlarının İstanbul'daki belirsizliğin çözümü için toplandıkları, görüşlerini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'yla paylaşacağı öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU, İSTİFAYI HABERLERDEN ÖĞRENDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP İstanbul İl yönetiminden 11 kişinin istifasını internette yer alan haberlerden öğrendiği ileri sürüldü. Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Yönetiminin istifasına, ?Haber bana ulaştı, gördüm, ayrıntıları bilmiyorum? dedi.

Gürsel Tekin ile bugün görüşeceğini belirten Kılıçdaroğlu, ?Bir bakalım, Gürsel Bey ne düşünüyor? diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP İstanbul İl yönetiminden 11 kişinin istifasını internette yer alan haberlerden öğrendiği ileri sürüldü. Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Yönetiminin istifasına, ?Haber bana ulaştı, gördüm, ayrıntıları bilmiyorum? dedi.

TBMM'de soruları yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu, CHP İstanbul İl yönetiminden 11 kişinin istifasına, ?Haber bana ulaştı, gördüm, ayrıntıları bilmiyorum? dedi.

CHP PM üyesi Gürsel Tekin ile akşam saatlerinde bir görüşme yapacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, ?Görüşeceğiz, il başkanlarımızla, ilçe başkanlarımızla herkes görüşüyoruz. Gürsel Bey'le de görüşeceğiz. Galiba 17.30'da? şeklinde konuştu.

GÜRSEL TEKİN'İN GÖRÜŞÜNÜ SORACAK

CHP Genel Başkanı, Tekin ile yapacağı görüşmede, ?Tekin'in PM'de kalması ya da İstanbul İl Başkanlığı'na dönmesi konusunda bir karara varılıp varılmayacağı? sorusuna ise, ?Ben de Gürsel Bey'le onu konuşacağım zaten? dedi. Kılıçdaroğlu bu konudaki kendi görüşünü ise, ?Bir bakalım, Gürsel Bey ne düşünüyor? diye değerlendirdi. ?Onun kararına göre mi? sorusuna da ?Tabi, tabi? demekle yetindi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber