Öğretmen sapığına denetimli serbestlik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2010 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da yaşayan öğretmen F.D. (34) kendisini ankesörlü telefondan arayan bir kişi tarafından rahatsız ediliyordu. Öğretmen telefonların ardı arkası kesilmeyince ankasörlü telefonların adreslerini aldı ve bu şekilde 2 çocuk babası F.D.'yi yakalattı. Açılan dava ise dün sonuçlandı. Mahkeme sanığa "cinsel tacizden" 1 yıl 3 ay, "kişilerin huzurunu bozmaktan" da 1 yıl 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme daha sonra sanığın iyi halini gözeterek F.D.'nin 5 yıl denetimli serbestliğe tabi tutulmasına hükmetti.

Dedektif gibi iz sürerek tacizciyi mahkûm ettirdi

İngilizce öğretmeni F.D., kayda aldığı telefon görüşmelerini mahkeme heyetine sunarak evli ve 2 çocuk babası tacizcinin ceza almasını sağladı.

Konya'da kendisini ankesörlü telefonla arayarak 5 yıl boyunca rahatsız eden tacizciyi dedektif gibi iz sürerek suçüstü yakalatan kadın öğretmen, mahkemeye sunduğu telefon kayıtlarıyla sanığın ceza almasını sağladı.

Mahkeme, evli ve 2 çocuk babası tacizciyi 'cinsel taciz'den 1 yıl 3 ay, 'kişilerin huzur ve sükûnunu bozma' suçundan da 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırdı. İngilizce öğretmeni F.D. (34), "Umarım bu karar, 'ankesörlü telefonla arayan sapık yakalanmaz' düşüncesini yok eder." diye konuştu.

Konya 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme, F.D.'nin sanık R.D. (36) ile cep telefonu konuşmalarında yer alan cinsel içerikli cümlelerin yer aldığı CD üzerinde bilirkişi incelemesi yaptı. Sanık hakkında verilen cezada, R.D.'nin sabıkasının bulunmaması, duruşmadaki tavrı ve bir daha suç işlemeyeceği yönünde mahkemede olumlu kanaat oluşması nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Sanığın 5 yıl boyunca denetime tabi tutularak bu süre içinde kasten yeni bir suç işlenmediği takdirde hükmün ortadan kaldırılarak davanın düşürüleceği bildirildi.

Olayın aydınlatılması için adeta dedektifliğe soyunan öğretmen F.D.'nin tacizciyi yakalama macerası 5 yıl önce bir kişinin ankesörlü telefonlardan her ay birkaç kez kendisini arayarak rahatsız etmesiyle başlar. Tacizcinin aradığı telefonlardan 20'sinin yerini belirleyen genç öğretmen, son konuşmada oyalama taktiğini kullanır. Şüpheliyle kulaklık yardımıyla konuşurken aranan numaranın adresini mesajla polise gönderen F.D., evli ve iki çocuk babası tacizcinin kıskıvrak yakalanmasını sağlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber