Tiryakiye büyük müjde nikotin aşısı yola çıktı!

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Haziran 2010 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sigara tiryakilerine müjdeli haber dünyanın önde gelen ilaç ve aşı üreticisi GSK'dan geldi. GSK Global Aşı Geliştirme Başkan Yardımcısı Dr. François Meurice, bağımlılığı azaltacak 'nikotin aşısının üretimine yönelik ar-ge çalışmalarına başladıklarını açıkladı

Dünyada birçok ülkede kamuya açık alanlarda insan sağlığına zararlı olduğu gerekçesiyle sigara içilmesine kısıtlamalar getirilirken, tıp dünyası sigara bağımlılığını azaltacak çalışmalar yapıyor. Dünyanın önde gelen ilaç ve aşı üreticilerinden İngiliz menşeili GlaxoSmithKline (GSK) nikotin bağımlılığını ortadan kaldıracak aşı üretecek. Belçika'da Wavre Aşı Ar-Ge Merkezi'nde ekonomi basınıyla bir araya gelen GSK Global Aşı Geliştirme Başkan Yardımcısı Dr. François Meurice, sigara tiryakilerinin sigarayı bırakmasına yardımcı olmak amacıyla 'Nikotin Aşısı' üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Meurice, 'Şu anda erken fazdayız. Ar-Ge çalışmalarının tamamlanıp seri üretime geçmesi 10 yılı bulur. Nikotin bağımlılığını engellemeye yönelik bir aşı olacak. Sigara içmek insana keyif ve heyecan veriyor. İşte üreteceğimiz aşı, nikotinin insan bedeninde yarattığı bu güzel duyguları kaldıracak' dedi.

GRİP CİROYU PATLATTI

GSK'nın halen ruhsatlı 30'dan fazla aşısı bulunduğunu belirten Meurice, 2009 cirosunun 3.7 milyar sterlin olarak gerçekleştiğini söyledi. François Meurice, '2008'e göre ciromuz yüzde 30 arttı. Bu artış özellikle grip aşısından kaynaklandı' diye konuştu.

İLACA 105 DOLAR HARCIYORUZ

TÜRKİYE'DEKİ ilaç pazarının büyüklüğünün 11 milyar dolar olduğunu anlatan Pelin Ersoy, kişi başına düşen ortalama ilaç harcamasının ise 105 dolar olduğunu söyledi. 1959 yılından bu ayana Türkiye'de ilaç, aşı ve tüketici sağlığı ürünlerinde aktif olan GSK'nın yıllık cirosunun 300 milyon euro olduğunu belirten Ersoy, 2009 sonu itibarıyla GSK'nın Türkiye ilaç pazarındaki ilk 5 büyük firmadan biri olduğunu aktardı.

Klinik araştırma merkezi Türkiye'de faaliyete başladı

GSK Türkiye Aşı Grubu Başkanı Pelin Ersoy, Türkiye'deki aşı ar-ge çalışmalarının gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla Hacettepe Üniversitesi Teknokent işbirliği ile 'Aşı Klinik Araştırma Merkezi'ni faaliyete geçirdiklerini açıkladı. Ersoy, 'Bu merkez ülkemizde klinik araştırmalar konusunda bilgi birikiminin artmasına, altyapının güçlenmesine destek olacak. Ayrıca uluslararası ar-ge yatırımları için Türkiye'nin çekiciliğini artıracak ve yeni ar-ge çalışmalarını ülkemize çekecek' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber