Doktora öğrencilerine araştırma bursu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2010 08:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

TÜBİTAK, doktorasını yapan akademisyenlere, yurt içindeki başka üniversitelerde araştırmalarını yürütebilmeleri için yıllık bin 500 lira burs verecek. Program, fakültelerinde kısıtlı olanaklarla karşılaşan akademisyenlerin araştırmalarını sürdürmelerini öngörüyor.

TÜBİTAK, doktora öğrencilerine, kendi üniversiteleri dışında Türkiye'deki başka araştırma kurumları ve üniversitelerde araştırma yapmalarına olanak sağlamak için burs verme kararı aldı.

TÜBİTAK yetkililerinden alınan bilgiye göre, TÜBİTAK, Bilim Kurulu'nda aldığı yeni bir kararla, 'Doktora Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Burs Programı'nı başlattı. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'nca (BİDEB) yürütülecek yeni burs programı, Türkiye'de doktora programlarına kayıtlı olan doktora öğrencisi araştırmacıların, kendi üniversitelerindeki olanaklarla çözemedikleri araştırma sorunlarını yurt içindeki başka bir araştırma ortamında çözmelerini sağlamak için doktora öğrencilerinin desteklenmesi amacını taşıyor. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'nca yürütülecek burs programına her alanda eğitimlerini sürdüren doktora öğrencileri başvurabilecek.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL BAŞLIYOR

Burs programına göre, geliri olmayan doktora öğrencileri bir yıl boyunca TÜBİTAK'tan aylık bin 500 TL, araştırma görevlisi ya da başka bir geliri olan doktora öğrencileri de aylık 500 TL'lik burs desteğini bir yıl süresince alabilecek. Burs programı ise, gelecek akademik dönemden itibaren uygulamaya konulacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber