Askeri okullardan ayrılanların ödeyeceği borç yükü azaltıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Haziran 2010 09:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bazı ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla bazı kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamede (KHK) değişiklik yapan tasarı TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek, yasalaştı.

ASKERİ OKULLARDAN YARILAN ÖĞRENCİLERİN BORÇ YÜKÜ AZALTILDI

Sağlık sebepleri dışında okullarla yüksek öğrenim kurumlarından çıkarılan askeri öğrencilere ''personel ve amortisman giderleri hariç'' devlet tarafından yapılan masraflar faiziyle ödettirilecek.

Daha önce askeri öğrencilikten çıkarılanlardan kendilerine tahakkuk ettirilen borçlarını ödemiş ya da taksitlendirmiş olanlar ile yargılamaları devam edenler veya kesin hükme bağlanmış olanlar da 3 ay içerisinde müracaat etmeleri halinde aynı hükümden yararlanabilecek.

CEP TELEFONUNA VERİLEN CEZA AZALTILDI

Bu arada, eklenen bir başka geçici maddeyle de kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce cep telefonu gibi kimi eşyaları bulundurmaktan veya kullanmaktan kaynaklanan emre itaatsizlik suçu işleyenlerin, hükmü veren Askeri Mahkeme tarafından sanık veya hükümlülerin başvurusu aranmaksızın askeri savcılığın yazılı görüşü alınmak suretiyle şartları mevcutsa infazı durdurulacak. Askeri mahkemenin görevsiz olacak ve dosya disiplin mahkemelerine gönderilecek.

Düzenlemeye eklenen bir başka maddeyle de kıta karargah ve kurumlarda veya görev esnasında bulundurulması veya kullanılması emir ile yasaklanan cep telefonu, bilgisayar, radyo, teyp, fotoğraf makinesi gibi görüntü ses ve benzeri verileri kaydeden, depolayan veya ileten her türlü cihaz aletler ve aksamları bulunduranlar veya kullananlar 10 günden bir aya kadar oda veya göz hapsiyle cezalandırılması hükmü getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber