Aytaç Durak'a 5 yıl hapis istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2010 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak hakkında ''hakaret, kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ifşa etmek'', belediyede imar tadilatı takibi yapan kadın hakkında da ''şantaj, gizlilik ihlalinde haberleşme içeriklerinin kaydedilmesi'' iddialarıyla dava açıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın, mart ayında yapılan meclis toplantısında, belediye meclisinin 7 üyesinin adının geçtiği ileri sürülen ses kasetini dinletmesiyle ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Mehmet Esmendemir'in şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Aytaç Durak hakkında ''hakaret, kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ifşa etmek''; kendi adına kurduğu iş yerinde iş sahipleri adına belediyelerde ve ilgili bakanlıklarda işletme açılışı ve imar tadilatı gibi konularda iş takipçiliği ve Adana'da petrol istasyonu açmak isteyen akaryakıt şirketinin danışmanlığını yaptığı belirtilen Fatma Arzu Yeniçeri hakkında da ''şantaj, gizlilik ihlalinde haberleşme içeriklerinin kaydedilmesi'' iddialarıyla dava açıldı.

Adana 13. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Durak hakkında 5 yıla kadar, Fatma Arzu Yeniçeri hakkında da 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber