MEB, görevde yükselme yönetmeliğini değiştirdikten sonra, sınav açacak

Haber Giriş : 28 Şubat 2005 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görevde yükselme sınavı açılıp açılmayacağı hususu, Türk Eğitim Sen tarafından Milli Eğitim Bakanlığına sorulmuştur. Bakanlığın, Türk Eğitim-Sen'e verdiği cevap aşağıda yer almaktadır.

T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

Sayı :B.08.0.PGM.0.23.01.05.94/ 551. 9136 16 Şubat 2005
Konu :Görevde Yükselme

TÜRKİYE EĞİTİM VE ÖĞRETİM, BİLİM VE KÜLTÜR HİZMETLERİ KOLU KAMU ÇALIŞANLARI SENDİKASI
(TÜRK EĞİTİM SEN) GENEL BAŞKANLIĞINA
Kızılay Bayındır 2 Sok. No: 46 Çankaya/ ANKARA

İlgi : Türkiye Eğitimi ve Öğretim, Bilim ve Kültür Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim Sen) Genele Başkanlığının 21/01/2005 tarih ve GMT.2005.050/115 sayılı yazısı

Bakanlığımıza bağlı taşra teşkilatındaki okul ve kurumlarda görev yapan ve görevde yükselme eğitimine katılmaya hak kazandıkları ve aradan 4 yıllık bir süre geçmiş olmasına rağmen bu güne kadar atamaları gerçekleştirilmeyenlere ilişkin ilgi yazınız incelenmiştir.

Milli eğitim bakanlığı personeli görevde yükselme yönetmeliği kapsamında merkez ve taşra teşkilatı personelinden bazı kadrolar için görevde yükselme eğitimine alınacaklara ilişkin hususların yer aldığı genelge , Milli Eğitim Bakanlığı Personeli görevde yükselme yönetmeliğinin 9 uncu maddesi gereğince hazırlanarak ilgililere duyurulmuştur.

Yapılan duyuru sonucunda başvuruda bulunan ve değerlendirme ve sınav kurulları tarafından yapılan değerlendirme ile görevde yükselme eğitimine alınmasına karar verilene personelden , merkez teşkilatı kadrolarında görev yapanlar ile taşra teşkilatı personeli olup ataması bakanlıkça yapılanların işlemleri sonuçlandırılmıştır.

Taşra teşkilatına ait; programcı , memur , ambar memuru , veri hazırlama ve kontrol işletmeni , şoför , teknisyen , tekniker kadroları için il değerlendirme ve sınav kurulları tarafından ilgili genelge eki "değerlendirme formu"nda yer alan kriterler doğrultusunda ve iller için ayrılan kontenjanlara uygun olarak (kontenjanın iki katı ) görevde yükselme eğitimine alınacak aday sayıları belirlenerek görevde yükselme eğitmen alınacak hale getirilmiştir.

Görevde yükselme eğitimine ilişkin programın hazırlanması görevi yönetmeliğin 8 inci maddesi ile bakanlığımız Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığına verilmiştir.

Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığınca görevde yükselme eğitimini ekonomik imkanlar ve daha önce planlanmış olan hizmetiçi eğitim faaliyetleri nedeniyle eğitim yapılacağı eğitim merkezi temini açısından karşılaşılan zorluklardan dolayı zamanında yapılamayacağının bildirilmesi üzerine ilgili genelge eki "İş Takvimi" nin eğitim ve sonraki işlem sürecinin daha sonra belirlenecek bir tarihte işletilmek üzere ertelendiği de 04/07/2001 tarih ve B.08.0.PGM.0.23.02.01.72-47209 sayıl yazı ile ilgililere duyurulmuştur.

Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliğinin bazı maddelerinde değişiklik yapılmasıyla ilgili çalışmalar devam ettiğinden yönetmelikte yapılacak değişikliklerin yürürlüğe girmesini takiben bekletilen iş ve işlemlere yeniden başlanılacaktır.

Bilgilerinize rica ederim .

Remzi KAYA
Bakan a.
Genel Müdür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber