Yanan sigara izmaritini rastgele atmayın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2010 21:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir'de hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması ile gündeme gelen arazi yangınlarına karşı vatandaşlar uyarıldı. Sönmemiş sigara izmaritlerinin neden olduğu ot yangınlarının tehlikesine dikkat çeken yetkililer, vatandaşların bu konuda daha hassas olmasını istedi.

Yeşil alanların tahribi, topraktaki canlı varlıkların yok olması ve milli servetin zarar görmesine yol açan arazi yangınlarına karşı duyarlı olunmasını isteyen Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, özellikle piknikçileri uyardı. Yetkililer, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkması nedeniyle son günlerde yangın olaylarında bir artış kaydedildiğini belirtti.

Yetkililer, özellikle piknik yapıldıktan sonra yakılan ateşin iyi söndürülememesi, arazilere sigara izmaritinin sönmeden rastgele atılmasının otları tutuşturduğu ve bunun sonrasında arazi yangınlarının çıktığına dikkat çekti ve vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Muhtemel bir yangında vatandaşların zaman geçirmeden 110 Alo İtfaiye'yi aramalarını isteyen İtfaiye Müdürlüğü, ekiplerin en kısa sürede belirtilen yere ulaşarak yangına müdahale edeceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber