Bursa PTT Müdürlüğü'nde ?kira vurgunu' iddiası

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Haziran 2010 14:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

BURSA PTT Başmüdürlüğü'nün Koli İşleme Merkez Müdürlüğü için 6 ay önce kiralanan ancak kullanılmayan harabe binaya aylık 10 bin 500 TL kira ödediği iddia edildi. Konuyu gündeme getiren MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, ?Memurun yazlık kıyafetlerini tasarruf için vermeyen PTT, Beşevler'deki arsasına bina yapmak yerine buraya kira veriyorsa, bunun adı rüşvettir? dedi.

Bursa PTT Başmüdürlüğü tarafından yapıldığı iddia edilen usulsüzlüğü gündeme taşıyan MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy'ın verdiği bilgiye göre, Koli İşleme Merkez Müdürlüğü için Ocak ayında elektrik ve ısınma tesisatı çalınmış, çatısı akan, tuvaletleri kullanılamaz halde ve suyu bulunmayan tek katlı bina aylık 10 bin 500 TL'ye kiralandı. Yalova Yolu üzerinde bulunan 2 bin metre karelik tek katlı binanın kime ait olduğunu öğrenemediklerini belirten Özensoy, 6 ayda toplam 63 bin TL'nin çöpe gittiğini kaydetti.

KİT KOMİSYONUNA SORDU YANIT ALAMADI

TBMM KİT Komisyonu'na 3 maddelik soru önergesi veren Özensoy, ?PTT Bursa Başmüdürlüğünün Koli İşleme Merkez Müdürlüğü için Yeni Yalova Yolu üzerinde kiraladığı bina için, müdürlük taşınmadığı halde neden 6 aydır kira ödenmektedir? Binanın sahibi kimdir? Bursa ilinde kargo işleme binası olarak kullanmak için daha elverişli bir bina bulunamaz mıydı?? diye sordu.

Konuyla ilgili henüz cevap alamadığını kaydeden Necati Özensoy, Türkiye genelinde yüzde 50 eksik kadro ile çalışan PTT'nin böyle bir israf yapmasına anlam veremediğini ifade etti.

TADİLATI İÇİN DE 400 BİN TL

Binanın tadilat için 400 bin TL'ye ihale edildiğini öne süren Özensoy, ?Memurun yazlık kıyafetlerini tasarruf için vermeyen PTT, Beşevler'deki arsasına bina yapmak yerine buraya para veriyorsa bunun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber