MHP'den SBS tepkisi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2010 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, SBS'nın kaldırılmasını isabetli bulduklarını ancak çocukların deneme tahtası olarak kullanılmasını da şiddetle kınadıklarını söyleyerek, "Bunun sorumlusu olarak hükümeti ve hükümetin sorumlusu olarak da Sayın Başbakan'ı, çocuklarımızdan ve milletimizden özür dilemeye davet ediyoruz" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Şandır, Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut'la birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun, SBS'nin kaldırıldığını açıklamasının bir şok etkisine neden olduğunu belirten Şandır, SBS'ye giren 8.3 milyon öğrencinin durumundaki belirsizliğin, eğitim sisteminde derin yaralar açacağını savundu. SBS'nin kaldırılmasını isabetli bulduklarını söyleyen Şandır, bu kararı vermesinden dolayı Milli Eğitim Bakanı

Çubukçu'yu kutladı. Buna karşın çocukların deneme tahtası olarak kullanılmasını şiddetle kınadıklarını ifade eden Şandır şöyle konuştu:

"Bunun sorumlusu olarak hükümeti ve hükümetin sorumlusu olarak da Sayın Başbakan'ı, çocuklarımızdan ve milletimizden özür dilemeye davet ediyoruz. Üç yılda bir sistem değiştiren bir Milli Eğitim Bakanlığı, bu ülkenin geleceğine ihanet etmektedir. 8 milyon 300 bin öğrenci üzerinde yapılan denemenin başarısız olduğunu, çocuklarımıza zarar verdiğini, yine aynı kabinenin bir diğer bakanı itiraf etmektedir. Bunun maliyetini kim ödeyecek, hesabını kim verecektir? Bu sebeple Milli Eğitim Bakanları ve onlardan

sorumlu Başbakan'ı, bu konuda bir açıklama yapmaya davet ediyoruz. Dün mü yanlıştı, bugün yapılan mı yanlış? SBS'nin kaldırılması kararını kaç gün devam ettireceksiniz? Yarın hangi sistemle milli eğitimi yöneteceksiniz? Bu soruların cevabını vermek mecburiyetindeler."

AK Parti iktidarının, Türkiye'nin kurum ve kurallarını bozmak ve yıkmakla görevli bir iktidar olduğunu öne süren Şandır, bunun en acı uygulamalarının da milli eğitimde yaşandığını söyledi. Şandır, SBS'nin kaldırılmasını olumlu bulmakla beraber AK Partili Milli Eğitim Bakanlarının uygulamalarının bu ülkenin geleceğine büyük zararlar verdiğini de ifade ettiklerini belirtti. Şandır, "Türk çocuklarının, çocuklarımızın üzerinde deneme yapmaya, yap-boz tahtası gibi sistem denemeye hiç kimsenin hakkı yoktur.

Bunu yaratacağı tahribatın hesabını millete vermek zorundalar" şeklinde konuştu.

Eğitimin, Türk milletinin geleceği olduğunu vurgulayan Şandır, çocukları geleceğe hazırlayan sistemin eğitim olduğunu söyledi. Şandır, "Eğitimle bu kadar oynarsanız, yetişen neslin ölçüsü kayacaktır. Adalet duygusu ortadan kalkacaktır. Aynı dönemde okuyan çocukların biri bir sisteme göre, diğeri bir başka sisteme göre lisede okuyacaktır" değerlendirmesini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber