Siirt'te12 terörist ölü olarak ele geçirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2010 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Genelkurmay Başkanlığı, Siirt'teki çatışmada, bir subay, bir uzman çavuş ve üç geçici köy korucusunun şehit olduğunu, 12 teröristin silah ve teçhizatları ile birlikte etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

''Teröristlerin bulunduğu bölgeye İHA (insansız hava aracı) sevk edilmiş, terörist grupların kaçmasını engellemek maksadıyla tespit edilen hedefler bölgede mevcut ateş destek vasıtaları ve taarruz helikopterleri ile ateş altına alınmıştır.

Bu faaliyetle koordineli olarak, bölgeye sevk edilen takviye birliklerce yapılan takip ve arazi araması esnasında, 12 teröristin silah ve teçhizatları ile birlikte etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.

Saldırı teşebbüsünde bulunan ve bölgeden kaçmaya çalışan diğer teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik olarak operasyonlara devam edilmektedir.''


- Siirt'in Pervari ilçesi kırsal kesiminde çıkan çatışmada 11 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, dün gece Pervari ilçesi kırsal kesiminde çıkan çatışma sonrası bölgede başlatılan operasyonda bir grup teröristle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada, 11 terörist öldürüldü.

Pervari kırsal kesiminde dün gece çıkan çatışmada bir üsteğmen, 3 köy korucusu şehit olmuş, 1 astsubay ve bir er yaralanmıştı.

Bölgede operasyon sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber