Lice'de çatışma: 2 ölü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2010 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde güvenlik güçleri ile bir grup arasında çıkan silahlı çatışmada 2 vatandaş öldü, 1 kişi yaralandı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde güvenlik güçleri ile bir grup köylü arasında gece çatışma çıktı.

Olay Çarşı Mahallesi'ne bağlı Ahmet mezrasında meydana geldi. Arazi araması yapan güvenlik güçleri bir grupla karşılaştı. Dur ihtarında bulunan askerlere gruptan ateş açıldığı bildirildi.

Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada Taruk ailesine mensup 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Olayla ilgi soruşturma başlatılırken, savcı çatışma bölgesine giderek inceleme yaptı. Olayın kesin nedeniyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Çatışmanın çıktığı bölgede uyuşturucu yapımında kullanılan dişi Hint keneviri ekili tarla olduğu tespit edildi.

ÖLENLERİN ÜZERİNDEN CEPHANE ÇIKTI

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde güvenlik güçlerine silahla ateş açılması sonucu çıkan çatışmada ölü ele geçirilen 2 kişi ve bir yaralıyla birlikte iki pompalı av tüfeği, bir tabanca ile mühümmat ele geçirildiği belirtildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Lice ilçesi Goma Ahmet mezrası bölgesinde icra edilen operasyon sırasında gece saat 02.30 sıralarında bir grup tarafından güvenlik güçlerine ateş açılması üzerine çatışma çıktığı hatırlatılarak, şöyle denildi:

''Havanın aydınlanmasını müteakip olay yerinde yapılan incelemede iki şahıs ölü, bir şahıs yaralı olarak ele geçirilmiştir. Olay yerinde şahıslar tarafından kullanılan 2 pompalı av tüfeği ile bu tüfeklere ait 15 boş, 20 dolu fişek, 7.65 çapında bir tabanca ile tabancaya ait bir boş, 6 dolu fişek, bir Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 5 adet boş, 16 adet dolu Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir el dürbünü ile bir şahsa ait kimlik kartı bulunmuştur. Kimliği tespit edilen şahıs ile ilgili aramalara devam edilmektedir. Olayla ilgili savcılıkça başlatılan soruşturma devam etmektedir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber