Çelik, yeni öğretmenleri uyardı: Soğuk demiri döven demirci gibi olmayın

Haber Giriş : 01 Mart 2005 06:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 14 Şubat'ta göreve atanan 9 bin 500 yeni öğretmene mektup göndererek onlardan beklentilerini iletti.

Yeni öğretmenlerden, öğrencilerine sevgiyle yaklaşmasını isteyen Bakan Çelik, ?Öğrencilerine sevgi ile yaklaşmayan bir öğretmen, soğuk demir döven demirci gibidir. Demirin yeni bir şekil alabilmesi için ısıtılması gerekir. Ülkemizin geleceği olan genç beyinleri de öğretmenin gönlündeki sevgi ateşi ısıtacak, bilgi ve tecrübesi de şekillendirecektir.? dedi. Mektubuna ?Öğretmenlik mesleğine başladığın ilk günlerde neler hissettiğini ve hangi duygular içinde bulunduğunu çok iyi biliyorum.' diyerek başlayan Çelik, yıllar önce aynı heyecanı kendisinin de yaşadığını hatırlattı. Ortaya çıkan değişik iletişim araçlarının öğretmenin yerini dolduramadığını ve dolduramayacağını vurgulayan Çelik, bilgisayarların yalnızca kendilerine yükleneni verdiğini söyledi.

Çelik, mektubunda öğretmenliğin görev alanını tanımlarken de ?Sınırları sadece okul duvarlarıyla çizilemeyen çok anlamlı bir görev, zille başlayıp bitmeyecek kadar ağır bir sorumluluk, öğretim programlarının şekillendiremeyeceği ölçüde geniş bir iş alanı, öğrencilerinin yanı sıra toplumun tüm bireylerinden oluşan oldukça kalabalık bir kitle, bir adım sonrasında seni bekliyor.? ifadelerini kullandı. Öğretmenlerden kutsal görevlerini yaparken hızını kesecek her türlü olumsuz düşünceyi bir kenara bırakmalarını isteyen Çelik, mektubunu, ?Unutma ki bugün her zamankinden daha güçlüsün ve yalnız değilsin. Öğretmenlik hayatın hayırlı uğurlu, gözün aydın, yolun ve bahtın açık olsun, sevgili öğretmenim.? sözleriyle bitirdi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber