28 Şubat'ın faturası 60 milyar $

Haber Giriş : 01 Mart 2005 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Refahyol hükümetinde içişleri bakanı olan Meral Akşener, 28 Şubat hareketinin gözlerden kaçan farklı bir yönüne dikkat çekti. Akşener'e göre en büyük kayıp ekonomide.

Refahyol hükümetinde içişleri bakanı olan Meral Akşener, 28 Şubat hareketinin gözlerden kaçan farklı bir yönüne dikkat çekiyor. Söz konusu dönemin şimdiye kadar hep siyasi yönünün konuşulduğunu belirten Akşener, ekonomiye etkilerinin ise gözden kaçırıldığının altını çiziyor.

Suni olarak oluşturulan puslu havada onlarca bankanın içinin boşaltıldığını hatırlatan Akşener, ?28 Şubat sürecinde ekonomi ağır yara aldı. Bu süreçte milletin 60 milyar doları çalındı.? tespitini yapıyor.

Darbe ve muhtıra tanımlamalarına karşı çıkan İçişleri eski Bakanı Akşener, bu dönem için ?psikolojik atmosfer' tabirinin kullanılmasını daha doğru buluyor. Yapılanları haklı görmenin mümkün olmadığını belirten Akşener, yanlış politikaların faturasını bütün milletin ödediğini vurguluyor. 28 Şubatçıların çoğunun o gün söylediklerinden geri döndüğünü savunan Akşener, o dönemde tehdit alıp almadığı sorusuna şu cevabı veriyor: ?Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantılarında tehdit almadım. Ancak, isim vermeden arkamdan konuşmalar olmuş. Yağlı kazığa oturtma hikayeleri ve tehditler. Onların da cevabını verdim.?

Dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan ise Türkiye'nin 28 Şubat'ı çok geride bıraktığını düşünüyor. Hareketi gerçekleştirenlerin sonradan pişman olduklarını ileri süren Kazan, şunları kaydediyor: ?Şu anda siyasette, ekonomide ve toplumun çeşitli kesimlerinde dönem dönem rastlanan bütün sıkıntıların sebebi bu süreci başlatanlardır. Bunu anladılar, o yüzden pişmanlar. 28 Şubat tamamen başarısız oldu. O dönemki koalisyon hükümetini eleştirenler şimdi bize hak veriyor.?

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber