Terör örgütü operasyonunda öğretmen ve üniversite öğrencisine gözaltı

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 04 Temmuz 2010 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de düzenlenen terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında öğretmen ve üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 2'si kadın 8 kişi adliyeye sevk edildi.

MERSİN - İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ''TKPML Konferans'' adlı terör örgütüne yönelik çalışma başlattı. Bu kapsamda il merkezinin yanı sıra Erdemli ve Tarsus ilçelerini de kapsayan operasyonda, aralarında üniversite öğrencileriyle öğretmenlerin de bulunduğu 2'si kadın 8 kişi gözaltına alındı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan ve evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel belgeye ulaşılan zanlılar, Mersin Adliyesi'ne sevk edildi.

Kentteki çok sayıda provokatif eyleme karıştığı belirtilen zanlıların, örgütün dağ kadrosunda görev alacak eleman temin ettikleri iddia edildi.

Bu arada, geçen hafta Tunceli kırsalında güvenlik güçleriyle terör örgütü arasında çıkan çatışmada ölü ele geçirilen Ç.Y'nin de mahkemeye çıkarılan zanlılar tarafından dağa gönderildiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber