Meclis'te küfürlü tartışma - Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2010 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan kavganın ardından yeniden toplanan Meclis Genel Kurulu'nda, Bağımsız Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli konuşurken "s..... git" diyerek üzerine yürüyen BDP Muş Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık'a kınama cezası verildi.

Yaşanan kavganın ardından yeniden toplanan Meclis Genel Kurulu'nda, birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil, Bağımsız Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli'nin üzerine küfür ederek, yürüyen Muş Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık'a, içtüzük gereği kınama cezası verilmesi önerisi getirdi. Sakık ise kürsüye gelerek kendini savundu. Sakık, İçli'ye yönelik küfrüyle ilgili "Bizim tarzımız değil, reddettiğimiz bir şey. Ancak bütün hayatımız ırkçılığa, faşizme karşı mücadele ile geçti. Bunlarla suçlanınca çok gerildik. Tasvip etmediğimiz sözler ağzımızdan çıktı. Genel Kurul'dan, kamuoyundan özür diliyorum. Irkçı, faşist, kafatasçı sözlerini hak etmediğimizi düşünüyoruz. Bir gruba ırkçı milliyetçi deyince bazen bizim de kendimizi kontrol edemediğimiz anlar oluyor, özür diliyorum" diye konuştu.

Sakık'ın kendini savunmasının ardından Pakdil kınama cezasını oya sundu. Oylamada Sakık'a kınama cezası verilmesi kararı çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber