Memur-Sen: Millet anayasayı değiştirecek, biz de evet diyeceğiz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2010 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Konfederasyonu Başkanı Ahmet Gündoğdu, 12 Eylül 1980 Anayasası'nı milletin referandumda değiştireceğini söyledi.

Demokrasinin üzerinde oluşturulan vesayetin sona ermesi için vatandaşların sandığa gideceğini kaydeden Gündoğdu, "Daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, daha fazla sivilleşme, daha güçlü ve daha zengin Türkiye için evet diyecek." dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin reform paketine ilişkin kararına yönelik yazılı açıklama yapan Gündoğdu, kanunların anayasaya uygunluğunu denetlemekle görevli Anayasa Mahkemesi'nin anayasaya uygun davranmadığına dikkat çekti. Anayasa Mahkemesi'nin kısmi iptal kararının anayasa değişikliği paketinin içerdiği demokratikleşme iradesini ortadan kaldırmadığını söyleyen Gündoğdu, "Anayasa değişikliği paketi; daha fazla demokrasi, tarafsız ve bağımsız yargı, kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı, Anayasa Mahkemesi'nin ve HSYK'nın yapısının değiştirilmesi gibi milletin sivilleşme ve özgürleşme noktasında kararlı adımlar olarak gördüğü hükümler korunarak 12 Eylül 2010'da referanduma sunulacak." değerlendirmesini yaptı.

Milletin 12 Eylül 1980'de demokrasisi üzerinde oluşturulan kirli vesayetin kaldırılması için sandığa koşacağını aktaran Gündoğdu, "12 Eylül'de sandığa gidecek, daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, daha fazla sivilleşme, daha güçlü ve daha zengin Türkiye için evet diyecek. Milletten yana taraf olan ve daima özgürlüklerin, hukukun üstünlüğünün, demokrasinin yanında yer alan Memur-Sen olarak demokratikleşme, özgürleşme ve sivilleşme talep ve beklentilerine cevap vermesi nedeniyle paketi destekleyeceğiz ve evet diyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Evet diyerek kenara çekilmeyeceklerini vurgulayan Memur-Sen Başkanı, değişiklik paketini ve getirilerini millete anlatarak 'evet' demelerini isteyeceklerini aktardı. Gündoğdu, referandumdan sonra da 82 Anayasası'nın bütünüyle yürürlükten kaldırılması ve yeni anayasa talebini kamuoyuyla paylaşacakları vurgusu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber