Tunceli'de eylem hazırlığındaki PKK'lılara operasyon

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Temmuz 2010 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TUNCELİ'de eylem hazırlığında olduğu belirlenen PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli kapsamlı operasyon başlatıldı. Hozat İlçesi kırsal kesiminde teröristlerle güvenlik güçleri arasında dün gece yer yer çıkan çatışma bugün de sürdü.

Güvenlik güçleri ve istihbarat birimleri Tunceli'de jandarma karakolları başta olmak üzere PKK'lı teröristlerin kanlı saldırılar düzenleyeceği istihbaratı üzerine, Pülümür, Pertek, Hozat, ilçelerinin kırsal kesiminde hava destekli operasyon başlattı. Kırsal kesimdeki jandarma karakolları zırhlı araçlar ve tamamı profesyonel olan askerlerle takviye edilip, önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. Tunceli'deki 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan havalanan Sikorsky helikopterlerle operasyon kesimlerine özel eğitimli komandolar indirildi.

Pertek İlçesi'nin Pınarlar Köyü yakınlarında bir grup PKK'lı tespit edilirken, bölgeye askerler sevkedildi. Kobra helikopterler teröristlerin bulunduğu alanları ateş altına alıp bombaladı.

Hozat İlçesi'nin kırsal kesiminde de dün gece kalabalık bir grup PKK'lı terörist ile sıcak temas sağlandı. Bölgede çatışmalar aralıklarla sabaha kadar sürdü. Çatışmaların bugün de yer yer devam ettiği belirtilirken, PKK'lıların kaçabileceği alanların tutulduğu kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber