Pantolon çalan zanlıdan Doçentin kimliği çıktı, başına gelmeyen kalmadı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 13 Temmuz 2010 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pantolon çalan zanlıdan Doç. Dr. Erkan Karataş'ın kimliği çıktı. Hırsızlıkla suçlanıp, bir yıl sonra beraat eden Karataş, sabıkasına da işlenen bu olayın etkisinden kurtulamıyor

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Karataş, 6 Mart 2008'de Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki kulak burun boğaz kongresine giderken Gebze'de polisin yaptığı yol kontrolünde şoke oldu. GBT (Güvenlik Bilgi Toplama) araştırmasında Karataş'ın, İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "pantolon hırsızlığı" suçlamasıyla yargılandığı ve duruşmalara katılmadığı için hakkında yakalama kararı bulunduğu ortaya çıktı.

KONGRE YERİNE KARAKOLA

Neye uğradığını şaşıran Karataş, bilimsel kongre yerine kendini karakolda buldu. Gebze 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkarılan Doç. Dr. Karataş'a, 17 Haziran 2006'da İstanbul Kumkapı'da bir otelin odasından Ahmet Güçsüz'ün pantolonunu çalarken suçüstü yakalanınca tutuklandığı, ancak avukatının itirazı üzerine cezaevinden tahliye edildiği bildirildi. Söz konusu suçu kendisinin işlemiş olamayacağını belirten Karataş, "Bu suçu işleyen kişi, 4 yıl önce Fatih'te kaybettiğim ehliyetimin fotoğrafını değiştirerek kimlik bilgilerimi kullanmış olmalı" dedi. Karataş'ın parmak izi ve fotoğraf karşılaştırmasında doğru söylediği anlaşıldı. Mürsel Çelik isimli şahsın hırsızlıktan yakalandığında fotoğrafını değiştirdiği Doç. Dr. Karataş'ın ehliyetiyle işlem yaptırdığı belirlendi. Karataş'ın da şikâyetçi olduğu 4 farklı kimlik bilgisiyle aynı parmak izi ortaya çıkan Çelik hakkında ise "hırsızlığa teşebbüs" ve "başkasına ait kimlik bilgilerini kullanmak"tan 3 yıldan 9 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada tutuksuz yargılanıyor.

Serbest bırakılan Doç. Dr. Karataş, bir yıl süren davadan beraat etti, ancak bu olayın etkisinden kurtulamadı. 1.5 yıl önce yurtdışına uluslararası kongre için çıkması gerektiğinde yine bu olayın karşısına çıktığını belirten Karataş, şunları söyledi: "GBT kaydımda 'hırsızlıktan yargılanıp beraat etti' yazıyor. Ankara'dan sildirdim ama başka illerde hâlâ aynı kayıtla karşılaşıyorum. Yurtdışına bilimsel kongrelere giderken havalimanında görevli polisler bir yeşil pasaportuma, bir de bana tuhaf tuhaf bakıyorlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber