Vetolu öğrenci affı 8 Martta görüşülecek

Haber Giriş : 03 Mart 2005 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Milli Eğitim Gençlik ve Spor Komisyon Başkanı Tayyar Altıkulaç, Cumhurbaşkanı tarafnıdan veto ederek, TBMM'de 330 oy aranmasını isteğiyle TBMM'ye iade ettiği Öğrenci Affı Yasası'nın 8 Mart Salı günü Komisyon'da ele alınacağını açıkladı.

Parlamentoda bir basın toplantısı düzenleyen Altıkulaç, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in nitelikli çoğunluk, yani 330 milletvekilinin 'kabul' oyu vermeden öğrenci affının yasalaştığını, ancak yasanın af özelliği taşıdığı gerekçesiyle Meclis'e yeniden görüşülmesi için gönderdiği Öğrenci Affı Yasası'nın 8 Mart günü Komisyonda görüşüleceğini ifade etti. "Bu Cumhurbaşkanının yorumudur" diyen Altıkulaç, önlerinde 2 seçenek olduğunu, bunlardan bir tanesinin yasanın aynen Genel Kurul'a getirilerek 330 oyun aranabileceğini, diğerinin ise aynı şekilde nitelikli çoğunluk aranmaması olduğunu belirtti.

Açık Öğretim hariç örgün eğitimde okuyan ve aftan yararlanacak olan 224 bin öğrencinin içinde disiplin suçu işlediklerinden dolayı af kapsamına giren öğrenci sayısının 271 olduğunu belirten Altıkulaç, bunun olmaması durumunda 271 öğrencinin de eşitlik ilkesi olmadığı gerekçesiyle mahkemelere başvurabilecekleri ihtimalinin gözönünde bulundurulduğunu belirtti. Bazı hukukçulara göre kanunun af niteliği taşımadığı, bazılarına göre ise af niteliği taşıdığı görüşünün bulunduğunu belirten Altıkulaç, tartışmaya son noktayı yasanın yeniden ele alınacağı Genel Kurul'da konulacağını ve 330 oy aranıp aranmayacağının burada ortaya çıkacağını ifade etti. Altıkulaç, yasanın Genel Kurul'da ele alınması halinde 330 çoğunluğu aramanın bir ihtimal olabilceğini de kaydetti.

Dolayısıyla Öğrenci Affı Yasası 8 Mart Salı Günü Milli Eğitim Komisyonu'nda tekrar ele alınacak. Yasanın beklentilerin karşılanması açısından aynı hafta içinde yeniden Cumhurbaşkanı'na gönderilmesi hedefleniyor.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber