Org. Berk'ten, oğluna sipariş: Elindeki mobilyayı satın alalım, dükkanın hafiflesin

Haber Giriş : 20 Temmuz 2010 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon'un Erzincan yapılanmasında bir numaralı sanık olan 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ve dekorasyon firması sahibi olduğu ileri sürülen oğlu Berkay Berk'le ilgili şok ses kaydı ortaya çıktı.

Bir internet sitesine düşen ses kaydında emir subayı olduğu iddia edilen Albay Tayfun Yılmazer, Org. Saldıray Berk'in oğlu Berkay Berk'e ait olduğu ileri sürülen dekorasyon firmasına sipariş veriyor. Albay Yılmazer, telefonda konuştuğu kişiye "Satamadığın, elinde kalan, kırık mırık ne varsa parası mukabilinde gönder. Komutanım 'dükkânı hafiflesin' diyor." diyor. Devletin paralarının nerelere harcandığını gözler önüne seren ses kaydının dökümü şöyle:

- Alooo abi Tayfun ben

- İyiyim abi sağ ol. Abi aradım yoktun.

- Komutanımızla beraberiz abi, der ki; elinde satamadığı koltuk, parası mukabilinde Kadir (Kadir Çiğdem) onları da bana göndersin. Onları işte bandoya efendim, ne bileyim savcılıkta falan böyle döşeme demirbaşlar eksik. Misafir koltuğu veya işte misafir sehpası gibi rengi, deseni, modeli ne olursa olsun gönder.

- Ne kadar bulabilirse dedi. Yani parası mukabilinde. Elinde kalmış, hani yapmış, sipariş vermişler de vazgeçmişler olabilirler. Kadir'in deposunda kalmıştır. Rengi, efendim, deseni, modeli ne olursa olsun. Hani iki tanesini eşler bir odaya koyarım, iki tanesini eşler bir odaya koyarım dedi. Adet önemli değil,gönder.

- Yani adet olarak şey değil abi, ne kadar varsa elinde göndersin bana dedi. Parası mukabilinde dedi. Eskiden yaptıkları, hani böyle bir ufak bir onarımla tekrar faaliyete geçirebileceği, falan böyle şeyler varsa dedi. Onlardan, ben şimdi kendisine de sorayım abi. Bir adet var mı diye.

- Komutanım, Kadir Bey ile konuşuyorum da, 'Bir adet var mı?' diyor yani...

- Ne kadar elinde var? Önce onu bana söylesin diyor. Ben ona göre, diyor. Hepsini alırım, diyor. Komutanım, Kadir'in deposu hafiflesin dedi. Odalara şey koyacağız. Yani mesela makam koltuğu var da, makam koltuğunun önüne misafir, bando komutanının odasında şey yok. Iııııı neee o? Koltuk takımı yok. Deri hani, koltuk takımları falan oluyor ya abii.

- Tamam abi. Abi bir de bizim Nihat albayımın ve orduevi müdürümüzün bir ricası var. Hani evvelsi seneki yılbaşı çekilişi ile ilgili sana gelen eşantiyonlardan veya dışarıdan bulabileceğimiz eşantiyonlardan bu yılbaşında çok güzel bir gece yapmak istiyorlar da

- Sağ ol. Selam söylüyor bak. Komutanımız, abi!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber