MEB: Ermeni okullarında Türk vatandaşı Ermeni asıllı çocuklar okuyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2010 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, Ermeni okullarında verilen eğitim hakkında bilgi edinmek için mektup yazdığı Milli Eğitim Bakanlığı'ndan cevap geldiğini bildirdi.

Gülbey, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, 29 Haziran'da, Ermeni okullarında kimlerin eğitim gördüğünü ve ne tür eğitimler verildiğini öğrenmek için Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya mektup yazdığını ifade etti.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük ve Milli Eğitim Bakanı Danışmanı Yusuf Büyük'ün imzası ile kendisine mektup gönderildiğini belirten Gülbey, mektupta, Ermeni okullarında Türk vatandaşı Ermeni asıllı çocukların okuduğunun belirtildiğini kaydetti.

Gülbey, 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununun 5'inci maddesine göre, ''Bu okullarda sadece kendi azınlığına mensup Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı çocukları okuyabilir'' hükmü gereği, söz konusu okullara sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Ermeni çocukların kayıtlarının yapıldığının ifade edildiğini belirtti.

Gülbey, mektupta şu bilgilere yer verildiğini kaydetti:

''Ermeni okullarının ilköğretim ve ortaöğretim kısımlarında okutulacak ders kitapları Bakanlığımızca tespit edilmektedir. 22 Özel Ermeni okulundan sadece Özel Karagözyan Ermeni İlköğretim Okulu'nun yatılı bölümü bulunmaktadır. Ermeni okullarında Türkçe ve Türkçe kültür dersleri 6581 sayılı kanun gereği, resmi okullarda görevli öğretmenler arasından görevlendirilen öğretmenler tarafından okutulmaktadır. Bu öğretmenlerden biri okulda müdür başyardımcısı olarak görev yapmaktadır. Bakanlığımız gözetim ve denetiminde olan Ermeni okulları da diğer okullar gibi müfettişlerimizce denetlenmektedir. Birinci maddede de belirtildiği üzere bu okullara sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Ermeni çocukları okumaktadır. Bu okullarda öğrencilere propaganda yapıldığına ilişkin herhangi bir bilgi Bakanlığımıza ulaşmamıştır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber