Bakandan borçlu belediyelere yeşil ışık

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Temmuz 2010 19:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, nüfusu 2 binin altında bulunan borçlu, mallarına haciz konmuş ve bu nedenle çalışanların ve belediye başkanlarının maaş alamadığı belediyeler için yeşil ışık yaktı.Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, nüfusu 2 binin altında bulunan borçlu, mallarına haciz konmuş ve bu nedenle çalışanların ve belediye başkanlarının maaş alamadığı belediyeler için yeşil ışık yaktı. Maliye Bakanı, ?İçişleri Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı ve Hazine bir araya gelip bu gelir paylarında bir düzenleme yapıp belki bu konuda bir adım atılabilir? dedi. Maliye Bakanı, bu konuda gelir paylarındaki paylaşımda bir düzenlemeye gidilebileceğine de işaret etti.

-MALLARI HACİZLİ BAŞKANLAR MAAŞ ALMIYOR VE MAAŞ VEREMİYOR-

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, TBMM'nin son gününde yaptığı konuşmada borçlu belediyelerin durumunu gündeme getirdi. Işık, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, ?Sayın Bakan, özellikle nüfusu 2 binin altında bulunan birçok belediyemizde, belediyenin taşınır ya da taşınmaz mallarına haciz konmuş durumdadır. Bu belediyelerde başkanlık yapan belediye başkanları maaş alamadıkları gibi, çalıştırdıkları personelin de maaşlarını ödeyemez durumdadırlar. Bunların probleminin çözümü konusunda bu torba yasaya bir önergeyle ekleme yapılabilir mi?? diye sordu.

-BAKAN'DAN YEŞİL IŞIK-

MHP'li Işık'ın sorusunu yanıtlayan Maliye Bakanı da, ?Ben bunların farkındayım ve bana da sık sık yansıyor bu. Dolayısıyla, yine İçişleri Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı ve Hazine bir araya gelip bu gelir paylarında bir düzenleme yapıp belki bu konuda bir adım atılabilir? diyerek yeşil ışık yaktı.

-?NÜFUSU 2 BİNİN ALTINDA OLAN BELEDİYELER KAPATILMALI?-

Borçlu belediyelere önce yeşil ışık yakan Maliye Bakanı, ardından asıl çözümün ise nüfusu 2 binin altına düşmüş olan belediyelerin kapatılması olduğuna dikkat çekerek, ?Yani bunlar kapatılsa daha iyi hizmet üretilebilir yaklaşımındayız? dedi. Nüfusu 2 binin altında olan yerlerin hizmet üretmede de sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Maliye Bakanı, şöyle dedi:

?Mali sıkıntı olmasa dahi, bu tür birimlerin bir şehir planlamacısı veya kent planlamacısı, ne bileyim, uzman eleman istihdamı, doğru düzgün bir makine parkına sahip olması olasılığı kısmen düşüktür. O nedenle, biz hükümet olarak dedik ki: ?Bunları, nüfusu 2 binin altına düşmüş olan belediyeleri kapatalım.' Yani bunlar kapatılsa daha iyi hizmet üretilebilir yaklaşımındayız.?

-?GELİR PAYLARINDAKİ PAYLAŞIMDA DÜZENLEMEYE GİDİLMELİ?-

Söz konusu belediyelerin kapatılmadığına dikkat çeken Maliye Bakanı Şimşek, ?Ama bugün itibarıyla kapanmadıklarına göre, elimizde bir sıkıntı olduğuna göre, gerçekten belki otururuz bu konuda gelir paylarındaki paylaşımda bir düzenlemeye gidilip, kısmen bu sıkıntılar giderilmeye çalışılırsa bunların size de yansıması, bana da yansıması sınırlı olur? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber